Illegal Insider Trading'den Yasal Olarak Kar Nasil Edilir

Etkin pazar hipotezi finans profesorlerinin iskembesinden cikan en buyuk yalanlardan bir tanesidir. Milyonlarca kucuk yatirimcinin piyasadaki kurtlar tarafindan yenilmesinde buyuk payi vardir. Etkin pazar hipotezi piyasalarda herkesin esit oldugunu, kucuk yatirimcilarin da buyuk yatirimcilar kadar getiri elde edecegini savunur. Oysa gercekler bundan cok farklidir.

Piyasalardaki hisselerin belli bir oraninda yonun ne olacagi piyasadaki kurtlar tarafindan onceden bilinir. Bu oran %5 olabilir %10 olabilir, tam bilemiyorum; diyelim ki %5. Piyasadaki kurtlar iceriden illegal olarak bilgi alarak (buna illegal insider trading diyoruz) bazi hisseler hakkinda kucuk yatirimcilara karsi ustunluk elde ederler.Bazen insiderlar kendileri bu bilgileri kullanarak kar ederler. Neticede birileri bir miktar her zaman kar eder.Siz mal gibi gidip endeks fonu alirsaniz bu kisilerin kari da sizin cebinizden cikmis olur.

Kucuk yatirimcilar da aslinda illegal insider trading kullanarak bir miktar kar elde etmeyi basarabilirler. Bunun 3 yolu var:

Simdi bu uc yolu siralayacaktim ama neyse siz en iyisi gidip yaziyi orijinal kaynagindan okuyun:  How to Legally Profit From Illegal Insider Trading

0 Yorum Var.: