Yurtdışında pasaport kaybetmek

Bu yazı Şehr-i Arslan bloguna taşınmıştır : Yurt Dışında Pasaport Kaybetmek.

4 Yorum Var.:

AvSaR dedi ki...

Çok geçmiş olsun, işlemlerin zaman kaybettirmek dışında kolayca yapılabilmiş olması sevindirici.

milleplateaux dedi ki...

Teşekkür ederim,

Benim başıma gelenin duble kötü bir versiyonu elçilikte rastladığım birinin başına gelmişti. Birinin hem pasaportu hem de kimliği gitmişti, hem de polis tutanağına pasaportu ve numarasını ayrıntılı yazdırmamıştı. O durumunda çözümü var ama olay biraz daha baş ağrıtıyor alıyor.

Yurt dışında elçilikler genelde "vatandaşımızın mağduriyetini bir an önce giderelim" mantığı ile çalışıyor, ya da bana hep öyle denk geldi :)

une voguette dedi ki...

merhaba yaklasik 1 hafta once benim de basima aynisi barcelona'da geldi. ben de simdi yeni pasaport cikartacagim ve yaziniz aklimdaki hemen hemen tum sorulari cevapladi, cok tesekkur ederim, ancak merak ettigim bir sey daha var. benim de pasaportumda daha 7 senelik amerika vizesi ve 6 aylk schengen vizesi vardi, acaba bu vizeleri konsolosluklar yeni pasaporta aktariyorlar mi? yardiminiz icin cok tesekkurler

milleplateaux dedi ki...

une voguette,

Geçmiş olsun. Vizesiz gidebildiğimiz bir ülkeden yeni döndüm. Bu vize aktarma işini önümüzdeki hafta ya da hemen sonrasında deneyeceğim. Şu an nasıl olacak bilmiyorum. Siz benden önce yaparsanız, bu aktarmanın yapılıp yapılamayacağını ya da nasıl yapıldığını bizimle paylaşır mısınız?