Filden Buyuk Fil Avcisi

M. City'nin Milan'li Kaka icin yaptigi €150 milyonluk transfer teklifine Avrupanin buyuk kuluplerinin "ama bu haksizlik" tarzi yaklasimi etme bulma dunyasi olarak ozetlenebilir. Bu kulupler zamaninda kucuk takimlarin futbolcularina milyonlar sacarken haksizlik olmuyordu da neden kendilerinden daha zengin birinin cikip kendi futbolcularini almasi haksizlik oluyor. Bu ikiyuzluluk hakkinda yazmayi dusunuyordum ama Mehmet Demirkol dun cok iyi ozetlemis.
"...
Paranla rezil olmak diye bir laf var ya. İşte Bin Mansur'un başına gelen de o. Hafta sonu Kaka'nın soluyla attığı muhteşem gol sonrası, mazlum Milan'ın haykırışını alkışladı Avrupa. İtalya ve Avrupa futbolunu sömüren Berlusconi'nin takımı mazlum oldu. Her şeyi değiştirmek için açık bir darbe yapmak isteyen Bin Mansur da parasıyla rezil oldu.

Manipülasyon Nedir   Küresel ısınma Karikatürleri  Türk Bilim Adamı  Liderlik Nedir?    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri  Enformasyon Nedir    Slogan Nedir    Enflasyon Nedir    Nükleer Santraller  Devlet Nedir

Halbuki Bin Mansur haklı. Dünya futboluna babasının ahırı muamelesi yapan Milan ve benzerlerine yapılması gereken bu. Doğrusu yapılacak başka bir şey de yok.
Çünkü:
-Güney Amerika'da 11-12 yaşındaki çocukları modern zaman köleleri gibi sınıflandıranlar
-G 14'ü kurup UEFA'ya kafa tutan, bırakın diğerlerini bütün para bizim olmalı diyenler
-İkide bir Avrupa ligini kuracağız diyerek şantaj yapanlar
-Milli takımlara oyuncu göndermemek için ikide bir ayaklananlar
-Livorno'ya Bologna'ya yapmadığını bırakmayıp sonra ondan zengini çıkınca ağlaşanlar
-Salary cap istiyoruz deyip, kavramı sulandıran (kimse gelirlerinin %51'inden fazlasını transfere harcayamaz garipliği) aradaki ekonomik güç farkını daha da büyütmek isteyenler mazlum değil, kötü efendilerdir.
Bunlara bir değil, bin Bin Masur lazım."

0 Yorum Var.: