FED'in faiz indirimi hakkında

FED faizleri 0.25 baz puana kadar indirmiş. Ne işe yarar, bence hiç birşeye! Bu odanızın kapısında biriken cop yıgınlarının kokusundan kurtulmak icin odayı parfumle doldurmaya benziyor...parfum bir işe yaramayacak, daha oncekiler gibi gecici bir rahatlama ve kısa sureli bir bahar havası hepsi bu. Ve sonucta merkez bankaları ve hukumetler, ekonomiyi kurtarabileceklerini zannederek ugraşıp duracaklar, tek umudum ekonomiyi bu ikili mahvetmeden ekonominin kendi dinamiklariyle ayağa kalkması.
Daha once, 9 mart 2008'de yazdıgım yazıda, Bush'un 152 milyarlık harcama paketini eleştirmiş ve "Soyle dusunelim, bu ekonomik daralma donemleri belki de hasta olan ekonominizin zararlı unsurları kusarak, gelecege daha saglikli devam edebilmesini saglayan bir donem. siz ne yapiyorsunuz zararli unsurları kusmasi gereken bunyeye "yok olur mu hic, kusma" diyorsunuz!! ustelik bir de 152 milyar dolarlık yemek yediriyorsunz! belki hastalıgi kısmen geciriyorsunuz ama kustuktan sonra dinc olabilecek bir ekonomiyi de uzun sure sisko olarak dolasmaya mahkum ediyorsunuz!!" demiştim. Buna benzer bir durumu japonya yaşadı daha once, dusuk buyume oranlarından para ve maliye politikalarının aslında kurtuluş olmadığını o zamanda gorduk. Dışarıda FED, içeride IMF bir müddet daha piyasalara bahar havası ufleyebilir. Ama eğer bu karşılaştığımız reel datalarını burada ilan ettiğimiz kriz ise, sonuç çöplerin toplanması gerektiğidir.

What is Insider Trading Anomaly
Recent Academic Studies on Insider Trading
How to Profit Legally From Illegal Insider Trading
Insider Trading in Netherlands
Insider Trading Returns
Inside Information About the Massive Insider Trading Probe
Definition of Insider Trading
Is Insider Trading Legal?
How Insiders Use Private Information and Don’t Get Caught?
SEC Regulation on Insider Trading: Section 10b

2 Yorum Var.:

Hüseyin MEÇO dedi ki...

harikasınız.net biçimde anlatmışsınız.gerisi teferruat.kaleminize sağlık.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

bilinmeyen hava boşluğunun boyutu.mevcut krizi türbülansa benzetmek istiyorum.kim oluşturdu önemli değil.bütün uçaklar birden bire türbülansta.önemli olan uçakların birbirine çarpmamasıdır.

hava boşluğundan çıkana kadar uçaklarda bir azalma elbette olacak.sonrası geleceğim
izin ilk çağ yılları olabilir mi.