Kim Bilebilirdi ki?

Piyasalar karismis. Amerikali yatirim bankasi Lehman iflas etmis, Devlet Bakani Mehmet Simsek'in eski sirketi iflas etmemek icin kendisini satmis, ve en buyuk sigorta sirketlerinden bir tanesi olan AIG iflasa dogru kayiyor ve devletin kendisini kurtarmasini istiyor.

Bizim borsa da 35000'e geriledi. Petrol fiyatlari $100'in da altina indi. Hay Allah kim bunlari bilebilirdi ki? Keske birileri bize bunlari onceden soyleseydi de kendimizi ona gore ayarlayabilseydik.

Isin gercegi su ki bunlarin hepsini size Temmuz basinda beri soyluyorum. Tek soylemedigim iki ay icinde mi alti ay icinde mi yoksa bir yil icinde mi gerceklesecegi idi. Ben de kendimi saglama almak icin bu tahminleri verirken hep bir yil icinde diyerek genis bir zaman araligi tuttum.

Yok arkadas Turkiye'de benim gibi analist. Cazip bir teklif gelirse Turkiye'ye gelmeye hazirim (wink wink!, anladiniz siz onu)

5 Yorum Var.:

Junior dedi ki...

Hocam, benim anladigim Lehman'da calistiginiz? =)

tekeli71 dedi ki...

siz,"borsa abarttı. akbnk'ı sattım"
dediniz o zamanlar fiyatı 6.80-7.00 aralarındaydı.(sizinle beraber kaç kişi sattı acaba?) sonra 5.95 e düştü.daha sonra 6.60 kadar çıktı.
5.95-6.60 arasında akbnk'ın işlem hacmi çok yüksekti . yani çok yüksek oranda yatırımcılar " akbnk" hisselerini 6.00'nın üzerinde alım yaptılar. şu anda ise 5.45 herkese hayırlı olsun.

T'Pol dedi ki...

Ben basbakan olursam size Ekonomi'den sorumlu devlet bakanligi, Baris Bey'e de Maliye Bakanligi teklifi getirecegim. Hazir olun...

Bu arada ben bugun cilgin gibi Hazine Bonosu bozup, dolar almaya calisan arkadaslarin aksine (cilgin olmayan bir sekilde)bir miktar hisse senedi aldim. Duserse biraz daha alacagim, duserse biraz daha... Malum borsada ben minimum 15 yila bakiyorum:)

Blog Sahibi dedi ki...

Benim aklimda portfoy yoneticiligi veya stratejist gibi pozisyonlar vardi. Ben politikadan anlamam, o yuzden beni bakan yapmayin.

Junior,

Ben Lehman'da calisiyor olsaydim Lehman batmazdi :-)

Saka bir yana Lehman'da calisan arkadaslar var(di), hepsi de aylar once "yok abi batmaz" teranesini soyluyordu. Ben de "insallah sizin dediginiz gibidir, isinizi kaybetmenizi istemem" diyordum.

Dane dedi ki...

Canary Wharf dekiler de arkadaslariniz gibi dusunuyormus anlasilan.
"I was sure Lehman would find a solution or the Fed would help - if Lehman files for bankruptcy, every bank can," said 24-year-old Edouard d'Archimbaud.
Garibimin ilk gunuymus hem de...
The Parisian only just arrived in Canary Wharf for his first day of work, where he was due to earn £45,000 as a trader.

But said he did not even make it as far as his desk before he was told everybody had been fired.