Tatli Suda Deniz Anasi Olur mu?

Tatilden yeni geldigimden midir bilmem “sise suyundan deniz anasi cikti” haberi gozume carpti.

IHA kaynakli habere gore, Gebze’deki bir oto tamircisi, pet sisede aldigi kaynak suyunda deniz anasi goruyor ve hic usenmeden Duzce’deki fabrikaya gidiyor. Yetkililerden bu konuda bilgi aliyor.

Su firmasinin adi, baska bir haber sitesinde resimle birlikte verilmis. Firma, halka acik bir sirket olan Reysas’in patronu Durmus Doven’e ait bir kurulus.

Haberin asparagas olma ihtimalini de degerlendirerek, Google’da ufak bir arama yapiyoruz. Haziran 2006’da da benzer bir vaka yasanmis. 1 litrelik pet sisede yabanci bir cismin oldugunu goren kadin, kapagini acmadan siseyi notere goturmus, onaylatmis. Sonrasinda da bunun deniz anasi oldugunu iddia etmis.

Konunun uzmani degilim, ama tatli suda deniz anasinin yasama ihtimali oldugunu hic sanmiyorum. Olsa bile bu ihtimal, ornegin bir sazan yavrusunun pet siseye doldurulma ihtimaliyle karsilastirildiginda, cok zayif kaliyor. Bana sorarsaniz, sudaki cisim, seffaf ve canli olmayan bir madde. Daha once de benzer bir durum yasandigina gore, benim kanaatim bunun, suyun dolumu, depolanmasi veya sonrasinda ender de olsa olusabilen bir partikul oldugu yonunde.

Bu konuda bilgisi veya fikri olan varsa, yoruma yazabilir.

Gel de simdi Ugur Dundar’i arama!

0 Yorum Var.: