Super Lig Baslarken

Ligler baslarken 3 buyuklerin kadrolarina soyle bir goz atalim. Formasyon konusmayi sevenler buraya!


***
Besiktas'tan baslayalim.


















Ertugrul Saglam gecen seneki cift forvetli sistemden vazgecmis gozukuyor. Savunma zaafiyetini gidermek adina mantikli bir tercih gibi. Bu sistemle de bana göre en az gecen seneki kadar gol atar Besiktas, ama daha az yiyecegi kesin. Yalniz cok etkili bir degisiklik olabilir yukaridaki kadroda. O da, Tello'nun one gecip onun yerine Seric'in gelmesi. Yabanci kontenjanini asmamak icin de Zapo saga cekilip, Serdar Cisse'nin yerine gecebilir. Gokhan veya Toroman da Sivok'un yani icin alternatifler. Bu durumda hem savunma (Zapo-Sivok-Gokhan-Seric) hem de orta saha daha etkili olacaktir bence Tello'nun ileride daha verimli oldugu dusunulurse. Tabi burada en buyuk varsayim Seric'in iyi bir sol bek cikmasi! Ozetle, Besiktas savunmasindaki yeni isimler oturursa, hucumda zaten Turkiye ligi icin fazlasiyla kaliteli isimlere sahip. Uzun zamandir boyle bol alternatifli bir kadroya sahip olamamisti BJK. Kimse Besiktasi konusmuyor sezon oncesi ama ummadik tas bas yaracak diyorum bu sezon (FB ve GS taraftarlari acisindan)

***
Fener'e gecelim.


















Savunmada yenilik yok. Lugano bence bu ligin en iyi savunmacisi. Onu takimda tutmalari buyuk basari. Uruguayli'nin onderliginde "savunma hatti" sikinti yaratmayactir, ama "takim savunmasi" icin ayni seyi soyleyemiyoruz su anda. Senna gibi bir orta saha dahi alsalar, ornegin Ispanya'da Senna'nin onunde Iniesta-Silva-Xavi uclusu oynuyordu. Fener'de Kazim-Ugur-Alex uclusunden hangisi onlar kadar kosabilir? Emre bu orta sahaya ne katabilir? Bu sistemde Alex'in 65. dakikadan sonra yerine giren oyuncu olmaya mahkum gibi. Emre'nin 11'de cikacagi 3'lu orta saha bir alternatif olabilir aslinda ama ne Kazim ne de Burak sag ic oynayacak kadar defansif degil. Aragonesin isi zor sanirim. Tek futbolcuya 13 milyon Euro verilirse, takimin kalan kismi boyle bosluklarla dolu oluyor malesef!

***
Ve Galatasaray...


















Kadrolari tam da PES/FIFA oynayip kendi taktigini kurmak isteyenler icin! Birden cok formasyona uygun bircok futbolcuya sahip. Su an 4-5-1 gibi oynuyorlar ama bana gore bu kadroya en uygun taktik 4-3-3. Arda ve Kewell gibi hucumcu kanat adamlarindan su anda sadece Turkiye'de degil Avrupa'da bile bircok kulubun kadrosunda bir tane bile yok. 2'si birden hucumda 3'lunun kanatlari icin ideal (sag-sol farketmez ikisi icin de). Tek forvet olarak da su anda Nonda en iyi alternatif. Bu 3'lunun arkasinda Lincoln oynarsa 2 on liberolu sistemde kanatlardan oldukca acik verirler bence. Onun yerine 3'lu orta saha (Topal-Linderoth-Ayhan gibi) cok daha etkili olur. Geride Meira ile Servet'in uyumu onemli. Sabri bildigimiz Sabri, ne yapacagi belli olmaz, solda ise bence Volkan daha iyi tercih (bu Hakan Balta'da hic sol bek tipi yok acikcasi!).

***
Son olarak bari elimiz degmisken bir de Super Lig karmasi yapalim. Benim 11'im su sekilde. Tavsiyeler varsa alabilirim :)


0 Yorum Var.: