Bir Ankara Masalı

ankara belediyesi, odtu'nun 45 binasini, kacak oldugu gerekcesiyle yikmakla tehdit ediyormus. melih gokcek, "yasa emrediyor, illa yikacam!" diye tutturmus. bir de universiteye kallavi bir ceza kesmis. ustune de, basbakanimizdan rica etsinler, hukumetimiz odtu'ye af cikartsin diye de yol gostermis. odtu rektoru ise, gokcek'in tum bunlari gicikligina yaptigini ima etmis.

benim anlamadigim, odtu'yu rektorun babasi yaptirip da ogluna miras mi birakmis? odtu, devletin universitesi; ustelik ulkenin yurtdisinda taninan birkac universitesinden biri. rektor, "madem oyle, kanun karsisinda boynumuz kildan ince" dese sanki hukumet seyredecek, gokcek yikabilecek mi?

ne fuzuli islerle mesgul oluyoruz. memleketin, didismelerde, mahkemelerde bos yere harcanan kaynaklarina yazik.

5 Yorum Var.:

Murat AYGEN dedi ki...

orası Commer'in otosunu yaktığımız yer; orası Evren'in huzurunda ayağa kalktığımız yer; orası Kastelli'ye nişan taktığımız yer; oralara sık sık gidişim ondan. yıkmayınız Sayın Gökçek, istirham ediyorum. Siz bir çıkar yol bulursunuz :)

Quant_Hyster.Hunter dedi ki...

dezenfekte edilmemiş haberlerle toplumu besliyorlar, zehirliyorlar.

hakan dedi ki...

Bu işin şöyle bir faydası oldu:

Eğitimsiz cahil denilen gecekonducuların tepkisi ile ülkenin en eğitimli olması gereken üniversitelilerinin tepkilerinin birbirinden çok farklı olmadığını gördük.

Gecekonducu da "yıktırmam, yaptırmam, ettirmem" diyor kendini grayderlerin önüne atıyor; ODTÜcü de "heyt ulan, yıktırmam, ettirmem" diyor, neredeyse kendini grayderlerin önüne atacak. Kayıt dışılığın savunulacak bir tarafı mı var?

Daha medeni bir tepki, daha makul argumanlar beklemez miydiniz onlardan?

Şahsen geçen seneki performanslarına baktığımda ben beklemezdim!

Siyaset yapan üniversitenin ve rektörün geleceği nokta da burası olsa gerek. Siyasetçi rektöre siyaseten gol atmaya çalışmak neden anormal olsun. ODTÜ'lülerin başka suçlu aramasına gerek yok, rektörlerine baksınlar yeter.

ekşi iktisat dedi ki...

diyanet isleri baskanligi ve maliye bakanligi da benzer durumdaymis:
http://aydinonat.blogspot.com/2008/07/kaak-devlet-binalar.html

yik yik bitmez bunlar.

pelin s. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.