Odev Sorusu

iyi günler
lisans öğrencisiyim, hocamın verdiği soruyu bir türlü yapamadım acaba yardımcı olurmusunuz? Ekonomi Türk ten buldum adresinizi
Elimizde iki tahvil var(yıllık
1 yıllık tahvilin faizi 6% (fiyatı 0.943396)$)
2 yıllık tahvilin faizi 6.5%(fiyatı 0.881659$)

normalde implied rate 7% çıktını biliyorum.(hesapladım). Soru şu:Diğelimki implied forward rate r(1,2)=6.8% nasıl arbitraj stratejisi izlersiniz?
yardımcı olursanız çok sevinirim

3 Yorum Var.:

serhat dedi ki...

belirtilen sartlarda 2 yillik tahvilin olmasi gereken fiyat(0.88333)bu fiyattan ucuz islem gordugu icin 2 yillik tahvili longlarsin. arbitraj yapmak istiyorsna da 6%'dan 1 yillik tahvili ve r(1,2)'de 6.8% getiren menkulu da shortlarsin.

ahmet dedi ki...

Internet'ten öğrendiğim bilgilere dayanarak bu soruya bir 'cevap' vermeye çalışacaktımki serhat bey benden hızlı davranmış.

Ancak ben alternatif bir yontemle cevap verecegim.

İki yıl tahvilin getirisine ulasabilmeniz icin bir yıllık tahvil yatırımının sonunda, ikinci yılda faiz oranları en az %7'ye çıkmalı. Halbuki sizin beklentiniz %6.8 kalacagi dogrutusunda. Bu durumda iki yıllık tahvil 'ucuz', bir yillik tahvil pahallı kalıyor.

Arbitraj numaralarıyla para kazanmak istiyorsanız, iki yıllık tahvil yatırımıyla birlikte aynı miktarda bir yıllk tahvil 'borçlanmalısınız'. Eğer ikinci yıllık faiz oranları %7'nin altında kalırsa kazanırsız, üstüne çıkarsa hapı yutarsınız. Şansınız açık olsun.

Size daha bizde yapilani onerebilirim. Eger gunluk piyasadan %15.5'la borclanabilirseniz bugün 18.5'lara varan yillk tahvillere yatırım yapabilirsiniz. Eger bir kaç hafta içinde faiz oranları merkez bankasi faiz oranlarina yaklasirsa tahvili satip, borcunuzu kapatarak çok kisa sürede önemli sayilabilecek bir gelir elde edebilirsiniz.

Ancak siyasi kriz derinlesip faiz oranlari daha da yükselecek olursa beklemekten baska çareniz yok (elbette bekleyebilecek sermayeniz varsa).

a.cavusoglu

herackles dedi ki...

>>>Gündem Dışı<<<

Bu Yiğit Bulut efendiyi eleştirir dururdunuz. Ben de yazilarindan kip ederdim ama geçen günkü siyaset meydanını youtube'dan görünce sizin ellerinize sarılıp gözyaşları ile öpmek geldi içimden! Bu ne ahlaksız, gereksiz bir insanmış. İki satır konuşulumuyor bile adamla.
Hay Allah razı olsun sizden!