Bir yandan ‘devlet ekonomiden elini çeksin’ naraları atılırken hala TRT’nin özelleştirilmesinin ya da kapatılmasının neden hiç tartışılmadığını merak ediyorum.
Bazıları, özel kanalların magazin ağırlıklı olduğunu, TRT’nin ise sosyal ve kültürel ağırlıklı programlar yayınlayarak ülkedeki yayın kalitesinin gelişimine katkıda bulunacağını iddia ediyor. Halbuki TRT Genel Müdürü de hedeflerinin özel kanallarla rekabet etmek olduğunu söylüyor. Nitekim yılbaşı programı için Tarkan ve Sibel Can ile anlaşılmış. Bence, bugün pijamalık kumaş almak için ne kadar Sümerbank’a ihtiyacımız varsa Sibel Can’ı seyretmek için o kadar TRT’ye ihtiyacımız var.
Ayrıca TRT vatandaşın vergileriyle finanse edilen bir kuruluş. Düşünsenize, bizden zorla vergi alıp, zorla Sibel Can’ı seyrettiriyorlar. Ya, ben Sibel Can’ı sevmiyorsam? Bunun yerine, devlet bizden TRT için hiç vergi almasa, parası cebinde kalan vatandaş isterse Sibel Can’ın (ya da kendi beğendiği bir sanatçının) konserine gitse daha iyi olmaz mı?
Not: Bu yazı yayınlandıktan sonra Sibel Can ve Tarkan’a rağmen yılbaşı reytinglerinde TRT’nin ancak 5. sırada olabildiği açıklandı. Bu yılbaşı TRT için büyük bir fiyasko olarak tarihe geçti.
What is Insider Trading Anomaly
Recent Academic Studies on Insider Trading
Insider Trading in Netherlands
Insider Trading Returns
Definition of Insider Trading
Is Insider Trading Legal?
How Insiders Use Private Information and Don’t Get Caught?
SEC Regulation on Insider Trading: Section 10b
3 Yorum Var.:
Yanlışlık TRT'nin belirlediği hedeflerde yatmaktadır. TRT Genel Müdürü'nün diğer özel kanallarla rekabet etme fikri örnek olarak Tarkan'a 750 bin dolar vermesi sonunda kanalın 5. olması bu yanlışlığa işaret ediyor. Tüm bunlar kurumun paralarının nasıl harcandığı konusunda tartışmaları getiriyor.
Bence TRT'nin misyonu, piyasa başarısızlıklarını gidermek olmalı. Dizi yaptırıp, çuval dolusu para verip film yayınlayıp özel kanallarla rekabet etmek yerine; reyting kaygısı sebebiyle yayınlanamayan yapımlar yapılmalı, toplumsal bilincin, kültürün olumlu anlamda gelişmesine yarar sağlayan bir yayın politikası izlenmeli. Mesela özel kanalda buzda dans yarışması varken ve ilgi çekerken, bu spor dalına ilginin artırılması amacıyla buz pateni müsabakaları verilebilir. Yine Türk kültürünün önemli unsurlarından Türk Musikisi özel kanallarda yer bulmazken TRT'de fazlasıyla yer almalı. Bir başka örnek olarak geçtiğimiz aylarda organize edilen İstanbul Kısa Film Festivali'ne katılan filmlerin sadece İstanbulluların değil tüm Türkiye'nin yararlanacağı şekilde bir süre sonra bu kanalda yayınlanması hem topluma manevi, hem organizasyonu yapanlara maddi katkılarda bulunacaktır.
Zamanın yönetimi yanlış kararlar alıp uyguluyor olabilir. Ancak "TRT özelleştirilsin." demek doğru değil.
Devletin her alanda stratejik bir eli olmalı. Böylelikle özel sektöre de itici güç sağlar, lokomotif olur.
Bu söylediklerim biraz komik de göründü gözüme. Çünkü stratejik ne kuruluş varsa özelleştirilmeye çalışılıyor, devletimizin eli zayıflıyor..
hasan yılmaz beyin düşüncesinde olup,
ilave olarak kalite artırımında katkısı büyüktür bence.ekonomik bir kuruluş degil ,lakin olması gereken bir kuruluş kanatimce.
örneklersem kominizmin yokluşu sürecinde demokrasi sapmışdır dünyada
yani kötülük olmalı ki iyi anlaşılsın güzellik olsun diye düşünüyorum..
ama her şey dozunda ve insanca,
paradox gibi oldu ama siz anladınız:
Yorum Gönder