Nakde Donus Zamani?!

Mahfi Egilmez gibi ekonomistler yuzunden ekonomistlerin adi kotuye cikmis durumda. Kimse ekonomistlere yatirim konusunda guven duymuyor. Mahfi Egilmez bugunku yazisinda balon edebiyati yaptiktan sonra "nakde donus zamani"nin geldigini belirtiyor.

Biz kisa vadeli faizlere gecisi borsa 55000'de iken yapmistik, Mahfi Egilmez borsa %20 dustukten sonra ayni oneriyi yapiyor. Keske borsa tepedeyken yazsaydi yazisini, bizim yazilari 3-5 kisi takip ediyor, onun yazilarini cok daha buyuk kitleler.

Su siralar ben de daha alima gecmedim. Ama elimdeki kagitlari da bu fiyatlardan satmam dogrusu. Bence borsadaki fiyatlar oyle siskin degil, ama "bu firsat kacmaz" seklinde ucuz da degil. O yuzden simdilik bekliyorum.

3 Yorum Var.:

tekeli71 dedi ki...

Ben,kalan %35 lik portföyünüzü boşalttığınızı zandediyordum.
Hisse senetleri neden ucuz değil? anlamadım.(Ytl,değer kaybetmedi ondan olabilir mi?)İmkb 42 000'e kadar düştü.SİZCE DAHA DÜŞER Mİ??

ulas dedi ki...

Hisse senedi piyasası şişmedi sözünüzü anlamadım, yani daha yükselme imkanı var mı diyorsunuz yoksa balon inacek ama zaten fazla şişmemişti mi diyorsunuz?

Serkan dedi ki...

Son dususle beraber nominal olarak baktigimizda borsa son 2 yilda yerinde saymis. Turkiyedeki sirketlerin kar payi dagitma oranlarinin da dusuk oldugunu hesaba katip, hazine bonolariyla kiyaslarsak reel olarak son 2 senede en az 40%'lik bir deger kaybi var. Bu hesaba bir de ne kadar kotu yonetilirsek yonetilelim uzun vadede savas cikmadigi surece globallesme nedeniyle daha verimli uretimlerin ulkemizde yayginlascagini katarsak; borsaya kademeli olarak girmek icin sanki guzel bir vakitteyiz gibi dusunuyorum. Acaba bu dusuncemde isabet payi nedir? :):)