GAP Vegas

Gecen ay gazetelerde kumar ile ilgili iki tane ilginç haber vardı. Birinci haberde, İstanbul polisi Etilerde bir eğlence mekanına kumar oynatıldığı gerekçesiyle baskın yapıyor. Yeşil çuhaların, rulet masalarının başında yakalanan 77 kişi ‘biz iftar için toplandık’ diyerek kendilerini savunuyorlar (bu olaydan bir hafta sonra basılan bir başka kumarhanede yakalananlar ise ‘sahur yapıyorduk’ dediler). İkinci haberde ise Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası başkanı Türkiye’de kumarın hiç olmazsa yabancılar için serbest bırakılması durumunda kumar turizminin gelişeceğini, bu sayede bölgenin GAP Vegas olarak anılacağını söylemiş. (Bence doğru da söylemiş)
Ezelden beri devletin kumarı neden yasakladığını hiç anlayamadım. Kumarın yasaklanması:
1- Kocaman insanların çocuk yerine konması, devletin vatandaşına ‘sen tek başına ne yapacağını bilmiyorsun bu ben sana öğretirim’ demesidir. Bunun, bazı ülkelerdeki içki yasağından hiçbir farkı yoktur. Bu tip yasakların hepsi bireysel özgürlüklere vurulmuş birer darbe demektir.
2- Kurbanı olmayan bir suçtan dolayı insanların hapse atılması, katiller ortalıkta dolanırken, polisin (siz tasvip etmeseniz de) kendi aralarında eğlenen insanların peşinde sabahtan akşama kadar koşturması, suçu ispat etmenin zorluğu nedeniyle tüm bu çabalar sonunda basılan kumarhanelerin ’Biz iftar için toplanmıştık ya da burada kumar makineleri teşhir ediyoruz. Kumar oynamıyoruz’ diye ifade vererek bir gün sonra yeniden faaliyete geçmeleri, özetle büyük bir kaynak israfı demektir.
3- Devletin, yasal olsa, trilyonlarca lira vergi toplayacağı bir faaliyetten havasını alması demektir.
Umarım devlet, hiç olmazsa Adıyamanlıları, adam yerine koyar ve dinler. Arzu eden kumar oynayarak eğlenir. Polis bir gün sonra serbest kalacak olan kumarcıların değil, hırsızın, katilin peşinde koşar. Devlet de topladığı vergi gelirini arttırır.

0 Yorum Var.: