Besiktas'in Defansi=Milli Takim Defansi

Bir maca bakarak Besiktas'i yerden yere vuracagimizi dusunmeyin. Biz son iki sezondur Turkiye'de dogru durust defans oyuncusu yetismedigini belirtip duruyorduk. Zaten Galatasaray ve Fenerbahce'nin defansi cogunlukla yabanci oyunculardan kurulu, milli takimin defansi ise Besiktas'li oyunculardan olusuyor. Bu macta Besiktas'in yanisira milli takimimizin da ne kadar zayif oldugunu bir kez daha gormus olduk.

Gecen sene milli takimimizin Avrupa sampiyonasina katilmayacagi tahminini yapmistik. Maalesef bu tahminimiz dogru cikacak gibi gorunuyor. Futbol Federasyonunun uzun vadeli projelere imza atabilecek kabiliyeti yok. Klup takimlari da yapilari geregi hep kisa vadeli dusunuyorlar. Buradaki problem kluplerin aslinda sahipsiz olmasi. Hic bir baskan 5-10 sene meyve verecek, ama bedeli bugun odenecek projelere imza atmak istemiyor.

Kluplerin basina da profesyonel yoneticilerin gelmesi lazim. Ancak futbolda bir suru entrikanin dondugunu de goz onunde bulundurmamiz lazim. Bu sadece Turkiye'de degil, Avrupa'da da boyle. Yoksa video ile mac esnasinda hakem kararlarinin yeniden gozden gecirilmesi coktan uygulamaya sokulurdu. Hatta bu duraklamalar reklamlar icin kullanilir, cok daha buyuk paralar kazanilabilir. Neyse, dil doktugumuz sey mafyayi reform etmek gibi birsey.

0 Yorum Var.: