PKK ve Iran

New York Times'in haberine gore PKK Iran'da da aktifmis, hatta Amerika'nin onlari Iran'a karsi desteklediklerini iddia ediyorlar. Agustos ayinda 108 Iran askerini oldurmusler, 1 tane de helikopter dusurmusler. En azindan soyledikleri o. Ekranlara bir tane de esir aldiklari Iran askerini getirdiler. Video'nun sonunda kendi mezarliklarini vs. gosteriyor, duvarda Apo'nun da resmi var. Ilginc bir video, izlemenizi tavsiye ederim.

2 Yorum Var.:

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

Pkk nın Iran dakı koluda pejak.Ama arkalarında abd var.Iran daki baskı altındakı halkı sozde baskı altından kurtaracak,daha rahat bı yasam vaad edıyolarms.Kısaca özgurluk yanı.Ozgurluk dıyıncede abd bıtıyo orda.Sılah para abd yeterlı destegı saglıyomus.
Bu aksam Ntv dekı Neden programında Ruşen Çakır bıraz bahsetti bu olaydan.Hatta buyuzden abd de kı bır cok kısının tepkısını almıs.Abd nın pejak ı yanı pkk yı besledıgını soyledı.
Sozun ozu surıye nın kuzeyınıde ıcıne alacak olan sozde kurdistan ı kurmak ıcın arkalarınada abd yı alıp saldırılarını devam edecek gıbı.Bu bolge herseye gebe duruyo.

Farazi dedi ki...

PJAK uzun bir suredir aktif zaten. Baya da hasara neden oldu Iran topraklarinda. Yoksa Iran Turkiyenin Pkk'ya karsi yuruttugu savasa neden yardimci olsun ki, lutfen :)

detayli bilgi; http://en.wikipedia.org/wiki/PJAK