Ekonomi Turk Siralamada Yukseliyor

Uluslararasi Futbol Tarihcileri Enstitusunun (pardon Gongol'un) yaptigi siralamada Ekonomi Turk ekonomi bloglari arasinda gecen ay 40. siraya yukseldi. Yalniz bir gercegi hatirlatmak isterim. Bu siralama nominal sayfa goruntuleme sayisina gore yapiliyor. Mesela Mankiw buna gore 4. sirada yer aliyor. Ama Amerika'da yayinlanan bir blogla Turkiye'de yayinlanan bir blogu boyle kafa kafaya karsilastirmak cok da dogru olmaz.

Mesela Amerika'dakilerin bilgisayarlara erisim orani %60 civarinda iken (180 milyon kisi), Turkiye'de bu rakam %10'un altinda (7 milyon kisi). Ayrica Turkiye'nin nufusu Amerika'nin 4'te biri. O yuzden sadece bilgisayara erisimi olan insanlari hesaba kattigimiz zaman, Ekonomi Turk'un bu insanlarin daha buyuk bir yuzdesine ulastigini gorebiliriz. Yani goreceli olarak biz daha yuksek oranda ziyaret ediliyoruz. (Neye yariyor bu derseniz diyecek bir seyim yok tabii)

Ote yandan 70 milyon nufuslu Turkiye 0.4 milyon nufuslu Malta'yi yenemiyor. Yukaridaki hesaba gore bizim Malta'dan 175 kat daha basarili olmamiz lazim!!!

2 Yorum Var.:

Kansoy dedi ki...

Süper gelişme...

Marmara Üniversitesi İktisat Bölümünün değerli değerli olduğu kadar farklı hocası Murat Çokgezen Hocamızı da burada görmek basta beni olmak üzere tüm Ekonomi Türk müdavimlerini oldukça sevindirmiştir... bir kaç aya kalmaz mankiw`in blogunu geceriz(geceriz derken benimseme olayı...) gibi geliyor...hatta kim bilir dani ve mankiw`e transfer teklifi bile getirebilirsiniz...ekonomi türk çatısı altında yazmaları kosuluyla :P

tekrardan teşekkür ve tebrikler...
hayırlı olsun hocam..

(hocamız işletme bölümünde iktisada giriş dersi verir di ben iktisatta ikinci sınıf ve birinci sınıfken sırf kendisini dinlemek icin işletme sınıflarına girerdim "hocam" demem burdan geliyor yoksa heenüz hiç bir dersini almış değilim...inşallah alırım )

Kansoy dedi ki...

ekonomi bloglarını gezerken d.rodrig`in bizim daron acemoğluna gönderdiği yazıya gözüm ilişti...şuradan sizde okuyabilirsiniz.

gözler o listede bizim bir kaç Türk`ün daha olmasını arzuladı ama..