Bloomberg Markets ve Yalman Onaran

Benim en begendigim finans dergisi Bloomberg'in cikardigi Bloomberg Markets dergisidir. Bu ayki sayisinda Bloomberg'in Turkiye ofisini de kuran Yalman Onaran'in Bear Stearns hakkinda yazisi da var. Bazi makalelerine internetten ulasabiliyorsunuz ama bazilarina ulasmak icin abone olmaniz gerekiyor.

Hep gazetecileri elestirecek halimiz yok, bazilarini da on plana cikaralim. Yalman, gazeteciligin zirve okulu Columbia mezunu. Daha once AP'de de calismis, simdi de Bloomberg'de muhabirlige devam ediyor. Kendisiyle 5-10 dakika ayak ustu sohbet ettim, hemen Sakip Sabanci ile karsilasmasini anlatti. Sabanci'ya "Sakip Aga, sen Turkiye'nin en zengin adamlaridan birisin, nasil Bloomberg'in olmaz" demis ve Sabancilarin Bloomberg terminali almasina vesile olmus.

Evet, Bloomberg parasinin cogunu terminal satislarindan elde ediyor, terminal basina aylik $1500 aliyorlar. Televizyon, radyo, dergi hepsi bu amaca hizmet ediyor. Sirketin kurucusu Michael Bloomberg sermayeyi kendisini isten cikaran Salomon Brothers'i dava ederek kazaniyor. Bloomberg'in piyasa degeri $25 milyar hesap ediliyor. Simdi New York belediye baskani olan Mayk Bloomberg sirketin %20'sine sahip. Kendisi Yahudi. "What can we learn from Jews?" baslikli bir kitap mi yazsam ne yapsam!

0 Yorum Var.: