Oha!

Diyorlar ki Deniz Baykal istifa etsin. Niye? Secimi kaybetmis.

Oylesine utanmaz, aymaz insanlarin kose yazarligi yaptigi, ozur dilemek bir kenara, arsizliklarini bir de ovunerek dile getirdikleri bir ulkede Deniz Baykal niye istifa etsin?

Babasi yasindaki adama cus diyen, oha diyen, sahtekar, yalanci, soytari diyen, hilekar, odun diyen bu zat bir de kendini uygar insan diye gosterip, kac kisiyiz diye sormaz mi?

Bir zamanlar komunist avciligi adina Amerika'da teror estiren Senator McCarthy'ye bir Senato oturumu sirasinda meslekdasi dayanamamis soyle sormustu:
"You've done enough. Have you no sense of decency, sir? At long last, have you left no sense of decency?"
Keske Mine Hanim'in bir meslekdasi da cikip ona sorsa:
"Yeterince kin kusmadiniz mi? Icinizde hic mi ar damari kalmadi sizin? Bir nebze olsun utanc duygusundan yoksun mu kalbiniz? "
18 Temmuz 2007
Dün bir arkadaşım, vakıf olduğu son seçim anketine göre oy dağılımını bildirdi: AKP yüzde 47,9. Vallahi farkında bile olmadım, ağzımdan tek sözcük çıkmış: Oha!

“Çüş!” de diyebilirdim. Ama beynim, sahtekârlığın bu kadar kalını, yalanın böyle hamı, soytarılığın bunca kabası, densiz ve yontulmamış kurnazlık karşısında, ancak insanoğlunun homurtularla konuştuğu bellek katmanında bulmuştu gerekli tepkiyi.

Odun gibi, ağız dolusu, gırtlağımın tüm baslarını gerektiren bir “oha”.

“Çüş” ün ilkeli.

Kuşkusuz, ecdadımızın ağzından çıkan ilk homurtulardan biri.

Yutturulmaya çalışılan hile kalas gibi olunca, yutmayan beyin de böyle kusuyor demek ki.
24 Temmuz 2007

Seçim sonuçlarını bire bir öngören anketlere çektiğim “oha”dan, yapıştırdığım “yalan” yaftasından utanç duymam, özür dilemem gerekir değil mi

İçimden gelmiyor, yapmıyorum.

Ben de utanmazlaştım.

Utananlara da derhal vazgeçmelerini öneririm. Neden derseniz: Bembeyaz, üzerindeki siyah lekeden tamamı siyaha boyanarak kurtulur ancak. Simsiyahın üzerindeki beyaz leke, yine siyaha boyanarak çıkar.

2 Yorum Var.:

Dane dedi ki...

O kadar alçalmış ki;diyeceğim ama sonuçta Necip Fazıl'ın dediği gibi alçaklık da bir irtifayı ifade eder,onun için bu kadına denecek laf çukur kadın dan başka bir şey olamaz.

Unknown dedi ki...

Ağzınıza sağlık müge hnm. Siz bizim için yazıyorsunuz..sizin yazdıklarınızı anlamaya çalışan, bunu yaparken dumur olan insanlar birde alehinize yorum yapıyor..Onlar gitsinler Tavşanlar gibi çoğalsınlar ve AKP ye oy atsınlar..