Yılmaz Özdil'in işsizlik konusunda yazdıkları

Ahmet Bey'in yazısına yorum yazan bir okurumuz, Yılmaz Özdil'in işsizlik konusunda yazdıkları doğru mudur diye sormuş. Kısaca cevap verelim, yanlış. Ben de Yaman Törüner'in ve Güngör Uras'ın bugünkü yazılarında yine bir sürü palavra gördüm. Fakat bunlar hakkında yazı yazmayacağım. Çünkü biz bu yalanları ve yanlışları gündeme getirdikçe bizi AKP'ye yalakalık yapıyormuş gibi görüyorsunuz. O zaman bu kadar işimin gücümün arasında neden bir de bununla uğraşayım?

Devlet Nedir    UNESCO Nedir    Bono Nedir?    Reeskont Nedir    Enflasyon Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir  Forex Nedir

Kısacası küstüm arkadaşlar, bir süre için benden yazı mazı beklemeyin. Gördüğüm kadarıyla okurlarımızın çoğunun kafası zaten çalışıyor, onlar bu palavraları kendileri de tespit edebilir. Bu yalanlarla ve yalancılarla mutlu mesut bir hayat yaşayanlar için ise yapacak fazla bir şey yok, onlara saadetler dilerim.

14 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Lütfen küsmeyin, sizin sayfanıza hergün girip doğruları öğrenmeye çalışan bizlere ne olacak? Sayenizde bağımsız ekonomi yorumu okuyabiliyoruz, diğerlerinin rakamları nasıl değiştirdiğini nasıl güdümlü hareket ettiklerini sizlerin yazıları olmadan nasıl öğrenebileceğiz? Kimin siyaset yaptığı ise ayan beyan ortadadır, emin olun sizin yazılarınızı ve blogu izlemek bir ayrıcalık, yazılarınızın devamını istirham ediyorum.

Adsız dedi ki...

Hocam daha yeni gelmiştiniz, bu kadar mı eleştiriye kapalısınız, ekonomix i mahcup ediyosunuz..

Adsız dedi ki...

Sn. Ekodok, zevkle okudugumuz bu blog sitesinde kusluk olmaz. Her kafadan bir ses cikmasi normal ve hatta demokratiktir. Buradaki yazilari ve tartismalari zevkle okuyan bir kitle var. Dolayisiyle, siz yazilara devam edin lutfen.

Bugun issizlik konusunda Deniz Gokce'nin de bir yazisi var. Bu konuyu merak edenler icin aciklayici oldugunu dusunur, okumanizi oneririm.

T'Pol

Adsız dedi ki...

bu ne ya?

simdi milletin cikip "aaa, abi vallahi de billahi de olmaz, biz seni birakmayiz, gel ne olur, ölümü üp..." muhabbetine mi girelim yani?

sen önce gel, mis gibi ekonomi blogunu siyasi blog yap, icine et, sonra siyasi geyiklerden bikip küstüm cek.

bayiliyorum bu kokona kaprislerine.

bu sekilde 5. yazisindan sonra "küstüm" diyene aslinda "si*tir" denir ama demeyeyim, ya da dedim galiba...

akp imis, cartmis curtmus, seriatmis falan zirvalayacaginiza asil sahaniza, ekonomiye dönün derim. bu blogu düzenli takip edenler gazetelerdeki köse yazilari seviyesinde (hatta kismen onlarin da altinda) siyasi yazilar icin degil, kisa, öz, adam gibi ekonomi analizleri icin takip ediyorlar.

mr. brooks dedi ki...

blogun asıl sahasının ne olduğuna kim karar veriyor?
anonimler mi?

Adsız dedi ki...

Daha kendi adını bile yazma medeni cesaretinden aciz insanlar nedense küfür etmekten beri kalmıyorlar, istediğiniz blogu takip edebilirsiniz, lütfen...

Cebir Kismiturev dedi ki...

Bu anonim arkadas Asaf SAvas olabilirmi diye sormaktan kendi mi almak istiyorum ama olmuyor alamiyorum.

Anonymous siz Asaf hocamisiniz

ekodok dedi ki...

Sayın anonim (nedense hep aynı anonimle karşı karşıya geliyormuşum gibi bir his oluştu bende. Adam en azından bir rumuz verse her seferinde aynı adamla mı uğraşıyoruz yoksa başka kişilerle mi anlayacağız ama bu konuda bize yardımcı olmaya niyeti yok galiba). Size esas siz s... gidin diyecektim ama baktım ki diğer arkadaşların ağızları bayağı düzgün demeyeyim dedim. Ama tüüüh bu arada ağzımdan kaçmış galiba. Kusura bakmayın. Fakat hangi konuda yazı yazacağımızı size soracak değiliz. Bu blogu okumak zorunda değilsiniz diye size daha önce de söyledik. Eminim ki sizin zeka seviyenize uygun bir sürü blog bulabilirsiniz.

Diğer arkadaşlar müsterih olsunlar. Bende öyle sürekli bir küslük durumu hasıl olmuş değil. Yalnız seçim sathı mailine girdiğimiz için bu aralar ne yazsak birileri tarafından AKP yalakalığıyla suçlanacağımızı fark ettiğim için biraz yazılara ara vereyim dedim. Fakat fazla dayanabileceğimi sanmıyorum, yakında yine yazmaya başlarım. AKP yalakası gibi görünmeyeyim diye şimdi şöyle AKP'ye bodoslamadan girebileceğim bir konu arayışındayım. Henüz bulamadım ama Allah'tan ümit kesilmez. Bulduğum anda kasabaya geri dönerim.

Adsız dedi ki...

Blogun taleplere göre değişmeye başladığı söylenmişti sorun şu ki siyasi yazıları yazarken objektif kalmak daha zor.Siyasi ideolojimiz ekonomik ideolojimizle uyuşmaya biliyor.

Şahsen görüş almak için burdayım duymak istediklerimi duymak için değil.Herzaman istediği yönde fikirler okumak isteyenler başka şeyler takip etsinler.

Adsız dedi ki...

ekodok,

güzel yazıyorsun devam et.

VolkanS

Adsız dedi ki...

hop hop nereye? :) bu isi biraz da kendiniz icin yaptigimizi unutmayalim (fellow blogger :)), kendimden biliyorum, blog iyi bir cikis noktasi oluyor.

bir de yazarken "fire and forget" usulu yazabilirsiniz - feedback muhakkak onemli fakat sonucta durusu ortaya koyuyorsunuz. like it or leave it... severek takip eden de bir suru insan var yani...

ayrica fikirler bir yerde kayitli olsun en azindan sonra ileride referans yapip "bak demistim" dersiniz.

yeterince sebep oldu mu?

gambatte kudasai

Adsız dedi ki...

Bizce kimseye aldırmayın ,yazılarınız çok iyi ve aynı hızla devam edin

iyifirma.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Ekodok bey,

Takmayın kafaya siz daha bu camiada yenisiniz, gülüp geçmeniz gerekir, biz neler gördük 3 senede.

Aradaki asabi bir anonim de ekonomi ile siyasetin birbirinden bağımsız olduğunu zannediyor olabilir, aslında o da bilir de tersi olduğunu, bu aralıkta işine gelmez boş boş konuşur. Tabiriyle "Mis gibi ekonomi blogu" içine yer yer siyaseti spor, magazin karıştırılmazsa keçiboynuzuna döner.

Kaldı ki kurucu üye Ekonomix bey yakın tarihli bir yazısında parti programını açıklayarak Türkiye'nin içinde bulunduğu gülünç durumu özetleyen mükemmel siyasi bir yazı döşenmiş ama kendisine hakaret ve küfür edilmemiştir. Çünkü iktisat insan hayatının her alanıyla ilişkilidir. Zannımca bu arkadaşın AKP ile bir problemi var ve iyiye gidişattan rahatsız. Kendi bileceği iş.

Bence edepsizin haddini bildirmekten geri durmayın ama bunları çok ciddiye alıp da uzun cevap filan yazmaya kalkmayın, has* deyip geçin, kafidir. Az buçuk aklı olan kendine saklasın, çok biliyorsa gidip blog açsın, bilmiyor da buralarda öğrenmeye çalışıyorsa bulduğunu yesin.

Ekonomi Türk yazarlarına selamlar.

F.Sipahi Tan
İzlenimler

ekodok dedi ki...

Bu "fire and forget" olayını sevdim. Galiba en iyisi böyle yapmak. Yoksa herkese laf yetiştirmeye insanın ne zamanı ne de sinir sistemi yeterli geliyor. Geçen gün bana küfür eden okura küfürle karşılık vermiştim, şimdi okuyunca bunu yaptığımdan utandım. Ben yazımı yazayım, isteyen okur yorum kısmına kendi fikirlerini yazsın, diğer okurlar da istediğine inansın. En iyisi bu.