Ekonomi Konusunda Internette Kaynak

Ekonomi konusunda internette kaynak arayanlar dogru yere geldiler. Econtalk isimli bir sitede onde gelen ekonomistlerle yapilmis soylesilerin podcast'lerini (mp3 dsyalarini) indirip dinleyebilirsiniz. Turk universitelerinde Lucas, Mankiw, Barro, Thaler gibi ekonomistlere ulasmamiz mumkun olmadigina gore ekonomiye ilgi duyan arkadaslara bu siteyi ziyaret etmelerini tavsiye ediyoruz. Ornegin en son Lucas ile buyume uzerine 48 dakika suren bir soylesiyi siteye yuklemisler.

Arbitraj Nedir    Broker Nedir    Altın Yorumları    Portföy Nedir    Petrol Fiyatları    Nükleer Santraller    Sosyalist Nedir

3 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Super! Hemen kendi sitemde link verdim ve Lucas'i dinledim!! Bu arada sizden bir de MIT ders notlari linkini asiricam, haberiniz olsun!

Teşekkürler,
Özge

Blog Sahibi dedi ki...

Asirin. Bunlar ucretsiz evrensel egitim sisteminin bir parcasi. Bu trend devam ederse ve kaliteli egitime herkesin erisimi saglanabilirse dunyanin bu yuzyilda buyume hizi gecmis donemleri katlayacak, aclik problemini buyuk olcude ortadan kaldiracaktir.

Adsız dedi ki...

Kaliteli eğitime herkesin erişebilmesi için bu trendin devam etmesi kadar, bu tarz imkanlardan insanların haberdar edilmesi de gerekli! Sadece gerçekten ilgilenenlerin ya da konuya fokuslananların bulma sorunu olmaz diye düşünüyorum ama bir çok insan bu konularla alakasız ya da bilinçsiz olduğundan bilgilendirilmeleri gerekmekte!

95-98 seneleri arasında Almanya'da doktora çalışmalarımı yaparken Türkiye'deki tüm üniversitelerin kütüphanelerini tek tek giderek taramıştım,Boğaziçi, Bilkent, ODTÜ dahil!, ve konumla ilgili ignore edilebilecek sayıda inanılmaz az bilgiye erişebilmiştim ama internet sayesinde mesela şu an MIT Open Course Ware sitesinde, maalesef yarım bıraktığım doktora konumla ilgili çok faydalı lectur lar yakaladım! Haftasonum bunları incelemekle geçecek sanırım! Bakarsınız yeniden başlarım!

Turkiye'deki eğitim sisteminin en büyük handikapı yeterli bilgi olmaması! doktora sistemi ise kanımca çok hantal! ABD de nasıl bilmiyorum ya da bizdeki nerden alıntılanmış onu da bilmiyorum ama doktora yapmaya karar vermiş bir insanı bin tane sınava sokup, bürokrasi cehenneminde yüzdürerek doktora eğitiminin kalitesini arttıracaklarını sanıyorlarsa çok fena yanılıyorlar derim! Almanya'da sadece expose ni ilgili proflara götürürsün ve ilgi çekip biri kabul ederse başlarsın! zaten süreç bunu ne ölçüde başarıp başarmayacağını gösterir!

Yine lafı çok uzattım! diyeceğim o ki iyiki birileri interneti yarattı ve iyiki dünyadaki eğitim kurumları kapılarını online olarak hepimize açmaya başladı...

Anyway, iyi haftasonları...
Özge