Egrisel Beyin

Mahalanobis'te gordugum habere gore guvercin beyni logaritmik olcekte calisiyormus. Arastirma Kanada'nin University of Western Ontario'dan William Roberts'e ait, yani bilimsel bir arastima. Roberts arastirma sonuclarinin insanlara da evrimsel nedenlerden dolayi uyarlanabilecegini soylemis.

Normalde bu tur haberlere yorum yapmam ama tam Yasar Erdinc'in "insan beyni dogrusal dusunur, piyasalar egrisel hareket eder" seklindeki vecizesiyle dalga gecmemin ustune geldigi icin bir seferlik ayricalik yapayim dedim.

Egrisel hareket eden piyasalarda basarili olmak isteyen ama bunun icin Yasar Erdinc'in "egitimlerine" para kaptirmak istemeyen okuyucularima bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Gidin Sultanahmet'ten veya Beyazit'tan bir guvercin yakalayin, gazetede borsa/piyasalar sayfasini yere acin ve uzerine 10-15 adet kus yemi serpistirin. Sonra da guvercini gazetenin ustune koyun; guvercin hangi bolumdeki (dolar, altin, bono, ve hisse senedi) yemi yerse o bolume ait kagitlara yatirim yapin. Kisa vadede teknik analiz yapan "uzmanlardan" daha iyi getiri elde etme sansiniz %50 civarinda!!!! Bir de bu hayvanlarla "kus beyinli" diye dalga gecerler.

0 Yorum Var.: