Gokce'nin Cevabi

Bu yazdığınız saçma bir şey. ben orada yazılan örneği beğendim. Bunu başka fikirlerle karıştırıp yazıma aldım. Aldığım koca bir yazıdan bir paragraftır. Karşınızda bir ekonometrici var. Üstelik de stocastik process konusunda gelir dağılımı ve markov chain tezi ile doktora almış biri. Yıllardır istatistik,ekonometri, ve OR dersi veren bir kişli. O yazıdaki tek orijinal fikir dağılıma Gates'in girmesidir. Bunun dışındakiler benim yirmi yaşından beri bildiğim şeyler. Örnek iyi bir örnekti. Bunun neresi plagiarizm. Arjantin konusunda da nereden bilgi alacağım?her gün Arjantine mi gideceğim? Reuters, yabancı dergiler,aktaran gazeteler gazeteler değil mi ?Her aldığım örnek için gazetede kaynak mı vereceğim ? Bu akademik bir konu değil ki, kimse de orijinal bir katkım demiyor. Siz Arjantin yazısı için nereden bilgi alırsınız? her satır için alındığı yeri mi yazacağız? Lütfen saçmalamayı bırakın! Tanınan kişilere hücum ederek ne kazanacağınızı düşünüyorsunuz ki ? Ben günde 30 kadar yayını tarıyorum. Bunların önemli kısmından alıntılar yapıyorum. Bunda da bir günah görmüyorum. Saçmalamayı lkütfen ,lütfen bırakın ! Deniz gökçe

6 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Sayın Gökçe,

Ben okuyucunuz olarak bu tür alıntıları bilmek isterim.Kendi okuduklarını kendi düşünmüş gibi yazmak ve okurla bunu pğaylaşmamak samimiyetsizliktir,kimsenin size sataşarak bir yere varmaya niyeti yok asıl siz gittiğiniz yere dikkat edin.
Selamlar

Tunç K.

Adsız dedi ki...

Amma sinirlenmiş yahu adam :)

Tansel dedi ki...

Harbiden be Ayvaz :)

Yahu adam harfleri bile karıştırmış :))

Ama bence yine haksız. Ben sayfama herhangi bir argümandan bahsettiğim takdirde daha fazla bilgi için bkz. bilmem ne diyorum. Demeyi de görev biliyorum. Neticede okuyucuya bunu yine de göstermek gerekir diye düşünüyorum ama Deniz Gökçe'nin ilk vukuatı da değil ki bu :)

Tansel dedi ki...

Bu arada merak ettim. Sayın ekonomix siz cvp vermediniz mi?

Blog Sahibi dedi ki...

Cevap yazdim ama cok farkli birsey soylemedim. Sadece FT'nin sayfasindaki kullanim kurallari kismindan bir parca gonderdim kendisine. Kullanim kurallarina bakarsaniz adamlar yazilarinin herhangi bir ticari amac icin kullanilmasi durumunda once kendilerine danisilmasi gerektigini belirtiyor. Deniz Gokce de ticari bir gazete icin yazdigi icin yaptigi teknik olarak yanlis. Ama FT buyuk gazete ve boyle kucuk bir "uygunsuzluk" icin Deniz Gokce'yi veya Aksam gazetesini rahatsiz etmeyecektir diye dusunuyorum. Yurtdisinda avukatlarin ucretleri cok pahali sonucta, Aksam'dan 3 kurus almak icin 30 kurus harcamaz adamlar.

Ayrica kendisine bizim herhangi bir alinti yaptigimiz zaman (ki kendi sayfasindan da cok alinti yaptigimi soyledim) linki verdigimizi de belirttim.

Sonucta kendi bilecegi is.

Adsız dedi ki...

Deniz Gökçe demiş: "O yazıdaki tek orijinal fikir dağılıma Gates'in girmesidir. Bunun dışındakiler benim yirmi yaşından beri bildiğim şeyler. Örnek iyi bir örnekti."

Adam bir de açık açık itiraf etmiş. Güzel bir örneği almışsın ve bu örneği FT'deki bir yazıda gördüğünü söylememişsin. Ayıp yani.

Sayın Gökçe, şimdi siz bir konuda çok güzel bir örnek bulsanız ve başka biri bunu alıp sizden hiç bahsetmeden kendi bulmuş gibi kullansa ne yaparsınız. Helali hoş olsun kardeşim mi dersiniz yoksa o kişiyle iletişime geçip bunun hesabını mı sorarsınız?