Savciliga Suc Duyurusu


Turk halkinin ekonomik ahlakini bozmaya yonelik propaganda yaptigi gerekcesiyle Sinan Aygun’un tutuklanmasini istiyorum. Bence bu “ermeni katliami yapilmistir” demekten de daha buyuk bir suc. Kredi karti borcu altinda ezilen vatandaslara bankalar kafalarina silah dayayarak kart vermedi. Sizin faiziniz %0’dir da demedi. Burada bir magduriyet soz konusu degildir; soz konusu olan ya bir salakliktir (deyemeyeceginin uzerinde para harcamak) ya da bir uyanikliktir (borctan yirtacagini dusunmek). Durum ne olursa olsun, devletin burada mudahale hakki yoktur. Iki kisi arasinda yapilmis olan ekonomik anlasmanin sartlarini degistirmek devletin yetki alanina girmez, girmemeli de.

Sinan Aygun kartzedelere cok yardim etmek istiyorsa kendi cebinden kartzedelerin borclarini odesin. En azindan bir kac kisiyi “kurtarmis” olur. Baskalarinin kesesinden Robin Hood’luk yapmak kolay. Muhalefet partileri de papagan gibi ayni seyleri soyluyor. Onlar da ahlaksiz anlayacaginiz.

Kartzedelere soylenecek tek sey: Aylik %5-10 faizle borclanirken akliniz neredeydi?

Ha, unutmadan son bir soz de bunu haber yapan gazetecilikten anlamayan gazetecilere. Gazeteciligin temel ilkesi tarafsiz olmak ve bir haberde konuolan iki tarafin da goruslerini okuyucuya sunmaktir. Boyle yapmazsaniz ortaya cikan urune haber degil, propaganda denir. Simdi Milliyet'in vermis oldugu bu haberde de iki taraf var: kartzedeler ve onlara kartlari veren bankalar. Haberin icersinde bankalarin goruslerinden eser yok. Boyle gazetecilik olmaz. Bu sozum yalniz Milliyet icin degil, tum gazeteler icin gecerli. Sozde bir de gazetecilik okulundan mezunlar.

2 Yorum Var.:

- dedi ki...

Atlas Vazgeçti romanının içindeyim sanki... John Galt kim?

Investor dedi ki...

Sinan Aygün tutuklandığında bu yazı aklıma geldi.

Şimdi bazı şeyleri daha iyi anlayabiliyoruz.

Tabrikler ekonomix..hocam..