Solen Cikolata Yasadi: Bir Kutu Cikolata

Solen Cikolata yasadi gibi gorunuyor. Insanlar konusurlarken hep benzer kaliplar kullanirlar. Basarili hedge fon yoneticisi Dan Loeb mesela cok kufurlu konusur. Yazilarinda "turd" kelimesine cok rastlarsiniz, baska kimse de bu kelimeyi pek kullanmaz zaten. O yuzden birisi "turd" derse %90 ihtimalle Dan Loeb'dir.

Benzer sekilde basarili fon yoneticisi Bruce Berkowitz'in de kullandigi bir cumle kesfettik. Bundan 5-6 ay once David Einhorn Berkowitz'in %30'una sahip oldugu hissenin gercek degerinin bunun cok altinda oldugunu soyleyip aciga sattigi zaman Berkowitz "Einhorn'a bir kutu cikolata gondermek istiyorum" demisti. Niye boyle dedigine simdi deginmeyecegim.

Gecen hafta Bloomberg'le yaptigi bir roportajda St Joe sirketinin yillar once Walt Disney'in kendilerine yaptigi Disneyworld teklifini geri cevirdigini ve bu yuzden de Disneyland'in Orlando'da kuruldugunu anlatiyor. Daha sonra ise "Orlando her gun St. joe'ya bir kutu cikolata gondermeli" diyor. Adam kafayi bir kutu cikolata ile bozmus. Baskalari da Berkowitz'in sirketlerini aciga satmaya baslarsa Solen Cikolata yasadi demektir.

Bu konudaki yazimiza Bruce Berkowitz’s Favorite Gift: A Box of Chocolates adresinden ulasabilirsiniz.

0 Yorum Var.: