Hedge Fon Yoneticisi Daniel Loeb Yalanci mi?

Hedge fonlarin para kazanma yontemlerinden bir tanesi aciga satis yapmaktir. Genellikle piyasanin altinda performans gosterecegine inandiklari sirketlerin hisselerini aciga satarak hem risklerini azaltirlar, hem de bazen kar ederler. Daniel Loeb isimli simdilerde cok basarili bir performans sergileyen hedge fon yoneticisi de 5 sene once bir sirketin hisselerini aciga satmis. Sirket muhasebe numaralari yapiyormus, bir grup hedge fon da bunu aciga cikarmis ama aciga cikarmadan once sirketi aciga satmislar.

Aciga satis yapanlara Amerika'da halk cok iyi gozle bakmiyor. Evet, Amerika'da da cahil insan cok fazla. Sirket de bunu firsat bilerek hedge fonlari dava etmisler ve 8 milyar dolar tazminat istiyor.

Problem adamlar hedge fonlari dava ettikten hemen sonra muhasebe numaralari yaptiklarinin ortaya cikmasi. Yine de dava nasil olduysa hala devam ediyor. Sirket en son Daniel Loeb'u yalancilikla suclamis.

Simdi anlatirim hikayenin gerisini ama Is Daniel Loeb Really A Liar? baslikli yazida zaten anlattik, bir zahmet gidip oradan okuyuverin.

0 Yorum Var.: