David Einhorn'in 2011 Getirisi

David Einhorn 1996 yilindan bu yana hedge fon yoneticiligi yapiyor ve 15 yilda ortalama getirisi senelik %21 civarinda. Bunu da borsa endeksinin yarisi kadar bir risk alarak basariyor. Ozellikle aciga sattigi hisselerle dahi para kazanmayi basaran David Einhorn'un en onemli ozelliklerinden bir tanesi de Lehman Brothers'in batacagini onceden bilmesi.

Dogal olarak biz de David Einhorn'un yaptiklarini yakindan takip ediyoruz. Greenlight Capital 2011 senesine cok iyi baslamadi. David Einhorn portfoyunde en fazla agirligi fiziksel olarak satin aldigi altin kulcelerine vermis durumda. Altin fiyatlari da yilin ilk iki ayinda bildiginiz uzere geriledi. Daha simdi toparlanip artiya gecebildi. O yuzden de Einhorn'un performansi olumsuz etkilendi.

2011'de Greenlight'in %2 civarinda yatirimcilarina para kaybettirdigini hesapliyoruz. Bu hesaplamayi nasil yaptigimizi, David Einhorn'un hangi hisseleri alip sattigini ogrenmek istiyorsaniz David Einhorn’s Greenlight Down Around 2% Through February baslikli yazimizi okumanizi oneririz. David Einhorn'dan ogreneceginiz cok sey bulacaksiniz.

0 Yorum Var.: