Lee Ainslie Maverick Capital

Lee Ainslie Maverick Capital isimli hedge fonun kurucusu. Lee Ainslie'nin ozelligi kisa vadede hangi hisselerin cikacagini iyi gorebilmesi. Mesela gecen senenin ucuncu ceyreginde portfoyune aldigi hisseler 2010 yilinin son 3 ayinda %16.5 deger kazandi. Ayni donemde S&P 500 endeksi sadece %10.7 deger kazandi. Simdi Turkiye'deki borsa kumarcilari "ne var bunda ben bir gunde bu kadar getiri saglarim" diye kasilacaklardir. Lee Ainslie $10 milyarin uzerinde bir portfoy yonetiyor ve ekstradan 5 puanlik bir getiri saglamasi demek, kendi cebine sene sonunda $100 milyon girmesi anlamina geliyor.

Bu adamlarin kazanci dudak ucurtacak cinsten. Yildiz futbolcularin bir senede kazandigi parayi bu adamlar bir gunde kazaniyorlar. $10 milyarlik portfoyu de yonetmek her babayigidin harci degildir.

Lee Ainslie gecen ceyrek portfoyune hangi hisseleri aldi diye merak ediyorsaniz Lee Ainslie and Maverick Capital’s Extremely Bullish Stock Picks baslikli yazimizi okuyun. Bu hisseler de bu senenin basindan itibaren %9.4 getiri sagladi. Ayni donemde S&P 500 endeksi %5,8 getirdi. Lee Ainslie'nin cebine ekstradan kac para girdigini siz hesaplayin.

0 Yorum Var.: