John Burbank Pasaport Capital

John Burbank Passpost Capital isimli hedge fonun kurucusu. Tipine baksaniz kebapci diyeceginiz bu adam son 10 yilda borsa endeksine her sene ortalama 20 puan fark atmayi becermis nadir fon yoneticilerinden. Bu bir futbol takiminin 10 mac ust uste sampiyonlar liginde 5-0 kazanmasi gibi nadir gorulen durumlardan. Burbank 2007 yilinda patlayan konut balonunu da onceden bilenlerden.

Burbank de hangi hisselerini alacagini cok iyi biliyor. Mesela 2010 yilinin son ceyreginde portfoyune ekledigi 14 hissenin 13 tanesi borsa endeksinin uzerinde bir performans gostermis. Portfoyundeki yeni hisseler borsa endeksine bir bucuk ayda 5 puan fark atmis. Burbank $4 milyar yonetiyor. O yuzden her bir puanlik fark musterilerine 32 milyon kendisine $8 milyon kazandiriyor. Adam uc bes tane hisse secerek 1.5 ayda ekstradan $40 milyon kazanmis. Kobe Bryant bir sene ter dokuyor, bu kadar para kazanamiyor.

John Burbank en son hangi hisseleri aldi diye merak ediyorsaniz John Burbank and Passport Capital’s Amazingly Successful New Stock Picks baslikli yazimizi okuyun.

0 Yorum Var.: