Bruce Berkowitz Zor Durumda Mi?

Eskiden kovboy filmleri olurdu televizyonda. Kasabanin meydaninda iki kovboy karsilikli gecip duello yaparlardi. Artik o gunler geride kaldi. Simdilerde insanlar canina degil ama malina duello yapiyorlar. Amerika'daki son yillarin en basarili iki fon yoneticisi David Einhorn ile Bruce Berkowitz St. Joe isimli sirkette ters pozisyonlar aldilar. St. Joe 2.5 milyar dolar piyasa degerine sahip Florida'da geniz arazileri olan bir gayrimenkul sirketi. Berkowitz'in bu sirkette %30 payi var, yani adam $750 milyon koymus sirkete.

Gecen sene Ekim ayinda David Einhorn bir sunum yaparak St. Joe sirketinin piyasa degerinin en fazla 800 milyon edecegini, bu yuzden de sirketi aciga sattigini acikladi ve kiyamet koptu. O gun bugundur iki hedge fon yoneticisi nazik bir sekilde ciddi bir kapismanin icerisinde. Ibrahim Uzulmez gibi adam dovmeye ve tartaklamaya calisan da yok. Berkowitz "Einhorn'a yaptigi sunustan oturu bir kutu cikolata gondermek istiyorum" diyerek ilk "yumrugu" savurmustu mesela.

Neyse hikayenin tamamini burada anlatacak degilim, olaylarla ilgili son gelismeleri Bruce Berkowitz Resigns From St. Joe’s Board baslikli yazidan takip edebilirsiniz.

0 Yorum Var.: