Mark Mobius Hedge Fon mu Kuruyor?

Su siralar gelismekte olan piyasalara yatirimin onculerinden Mark Mobius bir hedge fon kuracakmis diye soylentiler dolasiyor. Mark Mobius yatirim fonu adami, parasini yuksek getiri uretmekten degil, pazarlama ve satis yaparak milletin parasini yonetmekten kazanir. Simdiye kadar basarili olmasinin sebebi ise cok super hisse secmesi degil, gelismekte olan piyasalara yatirim yapmasidir.

Gelismekte olan piyasalara bundan 10 sene once yatirim yapan herkes simdi koseyi dondu. Mark Mobius da bir yandan senede milyarlarca dolar kazanan hedge fon yoneticilerinin urettigi %10-15'lik getirilere bir yandan da kendisinin urettigi getirilere bakip herhalde "Ulan benim hedge fonum olsaydi simdiye ben de milyarderlerin arasina girmistim" diyordur.

Ancak kazin ayagi oyle degil. Insanlar hedge fonlara paralarini belli ulkelere yatirsinlar diye perk para vermiyorlar. Bu ulkelerin borsa endekslerinin uzerinde getiriyi daha az risk alarak saglasinlar diye para veriyor.

Neyse, bu konudaki yazimizin detaylarina Franklin Templeton’s Mark Mobius Won’t Open a Hedge Fund adresinden ulasabilirsiniz.

0 Yorum Var.: