David Einhorn 3 Gunde $325 Milyon Kazandirdi

Sizlere piyasalarin tam anlamiyla etkin olmadigini her firsatta soyluyoruz. Piyasaya yeni bir bilgi geldigi zaman piyasanin bunu fiyatlamasi zaman aliyor, dogru fiyatlayamayabiliyor, vs. vs. Gecen hafta David Einhorn ile yaptigimiz mulakat sonrasinda 4 Ocak sabahi erkenden David Einhorn'un 2011'deki en begendigi hissenin Hollanda'da islem goren Delta Lloyd isimli sigorta sirketi oldugunu belirten bir yazi yazdik. Bir iki saat icerisinde yazi Hollanda'daki bir cok websitesi tarafindan goruldu ve okuyucularina duyuruldu.

Hemen sonrasinda da Delta Lloyd hisseleri yavas yavas cikmaya basladi. Ilk gun hisseler %3.2 yukseldi. Ikinci gun bunun uzerine bir %4,8 daha yukseldi. Yukselis ucuncu gun de devam etti ve %2,5'i gecti. Uc gunde hisseler %10'dan daha fazla deger kazandi. Piyasa degeri baslangicta $3.3 milyar civarinda olan deltanin degeri de uc gun icerisinde $3.6 milyari gecti. David Einhorn'un bir lafi bu hissenin yatirimcilarina uc gunde $325 milyondan fazla kazandirmis oldu.

Bu ornekten cikarmamiz gereken bir kac ders var. Dilerseniz bu dersleri ve bu konuyla ilgili diger yorumlari da yazinin yayinlandigi David Einhorn’s $325 Million Endorsement adresinden okuyalim (ayni eski TRT spikerleri gibi konustum. Dilerseniz ...).

0 Yorum Var.: