Dunyada Intihar Oranlari En Yuksek Hangi Ulkelerdedir?

Daha once intihar oranlarinin kirsal ve insanlari depresyona surukleyen bolgelerde daha yuksek oldugunu belirtmistik. Dunya'da intihar oranlarinin en yuksek oldugu ulkeleri Dunya Saglik Orgutunun websitesinden alarak hesapladik. Listenin en tepesinde eski Rus cumhuriyeti ulkeleri yer aliyor. Akdeniz ulkelerinde ise intihar orani diger ulkelere kiyasla daha dusuk.Bazi ulkelerde ise intihar orani sifir, biz bu ulkelere yalanci ulkeler diyoruz. Madem istatistik tutmasini bilmiyorsun, bari yalan soyleme.

Bu konuyla ilgili detayli bilgiye Insider Monkey blogunda yayinlanan 20 Most Depressed and Suicidal Countries in the World baslikli yazidan ulasabilirsiniz.

2 Yorum Var.:

F.Meli dedi ki...

Dünyada İntihar oranlarının en yüksek olduğu 20 ülke şeklinde bir başlık daha şık ve dil bilgisi açısından daha düzgün olur kanaatindeyim

Ahmetoglu Ahmet dedi ki...

Intihar orani en yuksek ulkelerin basinda Rusya ve eski Rus cumhuriyetlerinin olmasi beni pek sasirtmadi. Neden bilmiyorum ama sanirim iklimle bunun bir alakasi var. Mesela ABD deki en yuksek intihar oranida washington Seattle'da dir bununda sebebi olarak yilin 252 gununun havanin kapali olmasi gosterilir.
Rusya ise AIDS, bosanmalar ekonominin basi bozuklugu ve olaganustu dengesiz gelir yapisi iklim ve daha nice sebeplerden dolayi dunyada nufusu en hizli dusen ulkedir. Bu sebeplere intiharida katabilirmiyiz bilmiyorum nede olsa olcek cok ufak.