Roubini Popülerlik Endeksinde Düşme Eğiliminden Nötrlüğe

Insider Monkey olarak Roubini Yatırımcı Güven Endeksinin son 4 yıldır borsa için güvenilir bir gösterge olduğunu göstermiştik. Roubini' nin popülerliğinin artması sonucunda borsa düşüşe geçmekte aynı zamanda popülerliğinin azalmasıyla birlikte borsa boğalar eğilimine-yükselişe- geçmekteydi.

Roubini Güven Endeksi göstergesi 22 ağustos sıralarında düşüş eğilimini gösteriyordu. Ardından 19 eylül de yükseliş, ve 10 ekimde ise satın al sinyali veriyordu. Yükseliş sinyali 17 ekimde de ortaya çıktı. Tüm bunlar doğru sinyallerdi.


Roubini' nin popüleritesi 24 ve 31 ekimde keskin bir biçimde arttı. Bu da kasım ayındaki borsadaki düşüşün göstergesiydi. Fed 600 milyar $ lık tahvil alımını açıkladıktan sonra, Roubini' nin popülaritesi %20 oranında azaldı ve nötr oldu. Şimdilerde Roubini' nin popülaritesi Mayıs ayına oranla %50 daha düşük seviyede. Temmuz ayının başlarında da bu seviyelerdeydi ve borsa endeksi epeyce yükselmişti. Görünüşe göre Roubini' nin popülaritesi için iyi olmayan borsanın geleceği için iyidir.

0 Yorum Var.: