Kredi Faiz Oranları Karşılaştırma

Kredi faiz oranları karşılaştırma kredi kullanmak isteyen her vatandaşın yapması gereken faaliyetlerin başında gelir. Bunu yapabilmek için banka banka dolaşmanıza, telefonda saatler geçirmenize gerek yok. Sizin için bu bilgileri derleyen ve internette hizmetinize sunan bir çok websitesi var. Bizim blogumuza reklam veren Enuygun.com isimli site de bu hizmeti veren şirketlerden bir tanesi. Normalde şirket ismi vermeden yazıda sadece link vererek reklamlarını yapıyor olsam da kendileri bize ilk reklam veren şirket oldukları için isimlerini de belirterek ekstra bir link verdim. Ziyaret ediniz.

Öte taraftan genel felsefe olarak tüketicilerin yorganlarından daha uzun harcama yapmasını desteklemiyor, krediyi kullanarak elde ettiğiniz ürün veya hizmetlerin size getirisinin kredinin faizinden çok daha yüksek olması gerektiğini belirtiyoruz. Para harcamanın bu temel prensibini bilmeyen, bileşik faiz nedir anlamayan insanların kendilerini bir müddet sonra problem içerisinde bulmaları neredeyse kaçınılmaz. Para harcayacaksanız da bilmeniz gereken temel prensip karşılaştırma yaparak aynı hizmeti en ucuz fiyata veren firmayı seçmektir. Şirketler tüketicilerin kafasını karıştırmak için ilan ettikleri kredi faiz oranlarını düşük tutup, aldıkları ekstra komisyon (dosya ücreti, pul masrafı, damga zımbırtısı, vs.) ücretlerini yüksek tutarak sizleri yanıltmaya çalışacaklardır, dikkatli olun.

Bahsettiğimiz prensipler her tür ürün için geçerlidir, para kolay kazanılmıyor, size getirisi maliyetinden düşük alanlara harcama yapmayın, harcama yapacaksanız da fiyat karşılaştırması yapınız. Ihtiyaç kredisi olsun, konut kredisi olsun, taşıt kredisi olsun bankaların talep ettikleri kredi faiz oranlarını karşılaştırarak bir miktar tasarruf (bkz.tutumluluk ile ilgili atasözleri) yapabilirsiniz.

0 Yorum Var.: