Dolara Endeksli Yasam Sigortasi

Dolar da düşecek zamanı buldu yani pes! Niye mi? Malumunuz bendenizin, 1999 yılı Ocak ayında başlatılmış bir birikimli dolara endeksli Yaşam Sigortası var. Geçtiğimiz dönemde Temmuz’dan sonra dolar yükselirken pis pis gülüp, ellerimi oğuşturmaya başlamıştım. Şöyle Ocak ayında 1,75 filan olursa hoş olur diye düşünüyordum. Gel gör ki aptal dolar yine düşüyor. Bu durumda yoğurdu, pardon sigortayı bozdurmasak da mı beklesek, bozdursak da TL yatırıma devam mı etsek?

10 yılım Ocak’ta dolduktan sonra artık istediğim tarihte çıkma imkanım var. Siz olsaydınız ne yapardınız?

Dayanıklı Tüketim Ürünleri üstüne yazdığım diğer yazımı blogumdan okuyabilirsiniz.

T'Pol


What is Insider Trading Anomaly
Recent Academic Studies on Insider Trading
How to Profit Legally From Illegal Insider Trading
Insider Trading in Netherlands
Insider Trading Returns
Inside Information About the Massive Insider Trading Probe
Definition of Insider Trading
Is Insider Trading Legal?
How Insiders Use Private Information and Don’t Get Caught?
SEC Regulation on Insider Trading: Section 10b

4 Yorum Var.:

neqx dedi ki...

hayat sigortalari cetrefilli konu. Ilk basta hayat sigortanizi alis sebebinize bakmak lazim; sizi kaybettiklerinizde geride kalanlar icin mi bu police? O zaman sizin life expectancy'niz ve odediginiz primler ve ne policenin ne kadar odeme yapacagina bagli olarak durum degerlendirilebilir. Kurlarin ne olacagindan daha onemlisi arkada kalanlar icin yeterli bir miktar kalacak mi onemli olan o...

T'Pol dedi ki...

Sayin neqx, bu sigortayi birikim için yaptırmıştım. O tarihlerde BES yoktu ve bir arkadaşimla belki bu şekilde para biriktirebiliriz diye düşünmüştük. Benim yasal mirasçılarım annem ve kardeşim. Onların da benden kalacak paraya ihtiyaçları yok. Zaten evimin değeri ve birikimlerim bu paradan çok daha fazla.

neqx dedi ki...

Ben olsam prensipte para biriktirmek icin hayat sigortasina gerek olmadigini dusundugum icin vadesi doldugunda cikardim.

Eger cikis yapmak icin pencere kisa bir sure icin acik kalmayacak, otomatik olarak x yil kadar police uzamiyacaksa 2009 icinde zamana yayarak paranizi geri alabilirseniz kur oynamalarini da minimalize etmis olursunuz.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

çıkardım ve elime geçecek paranın şöyle bir hesabını yapardım.10 yıl önce yine dolar olarak banka faizi ile toplasaydım netim ne olurdu.bu sigortalardan hatırı sayılır vergi kesiliyor.haberiniz olsun.isterseniz bu olayı yaşayan biri olarakta ayrıntılı anlatırsız.saygılar