Alışveriş

Ankara'lılar Siteler'i iyi bilir. Her türlü mobilya, aksesuar, mefruşat, hırdavat burada bulunabilir. Devasa büyüklükte bir yerdir.

Geçtiğimiz yıl annem evini yeniledi. Yıllarca kullanılan bazı eşyaları da yenilemek gerektiğinden bugüne kadar birkaç kez haftasonu birlikte Siteler'e gitmiştik. Her defasında kalabalık nedeniyle bunaldığımızı ve bazen fiyatları yükesk bulduğumuz için bazı alımları ertelediğimizi gayet iyi hatırlıyorum. Bugün de birkaç ihtiyaç için birlikte yine Siteler'e gittik. Etraf alışmadığımız ölçüde tenhaydı. Mağazalar hep açıktı ancak neredeyse alışveriş eden kimse yoktu. Çoğunlukla arabayı nereye koyacağımı bilemediğim bu alışveriş merkezinde bu kez arabayı her girmek istediğimiz dükkanın önüne bırakabildim.

Geçen sefer al takke ver külah pazarlık ettiğimiz buna mukabil ufak bir parça için okkalı para ödediğimiz bir mobilyacı ile bu kez süper bir pazarlık yaptık ve almak istediklerimizi umduğumuzdan çok daha makul bir fiyata aldık.

İki gün önce uğradığımız mobilya ve ev eşyaları satan büyük bir mağazada 6 ay sonra başlayan 12 taksit uygulaması dikkatimizi çekmişti.

Öğleden sonra kızkardeşime gideren çayın yanına birşeyler almak için girdiğim bir pastaneden alışveriş yaparken, kasadaki hanım işlerin durgunluğundan şikayetçiydi.

What is Insider Trading Anomaly
Recent Academic Studies on Insider Trading
How to Profit Legally From Illegal Insider Trading
Insider Trading in Netherlands
Insider Trading Returns
Inside Information About the Massive Insider Trading Probe
Definition of Insider Trading
Is Insider Trading Legal?
How Insiders Use Private Information and Don’t Get Caught?
SEC Regulation on Insider Trading: Section 10b

Her yerde indirimler, müşteri çekmek için çok çeşitli promosyonlar var. Bu ara gerçek ihtiyaçlarınız için nakit paranız varsa, gerçekten çok iyi koşullarla alışveriş yapabilirsiniz. Tabii ki, koşullar uygun diye sadece sahip olmayı istediğiniz ıvır zıvırı almayın. Gerçekten ihtiyacınız olan şeylerden bahsediyoruz.

Tabii bu tür krizler ve durgunluk insanı ikilemde bırakıyor. Bir yandan paramı tutayım, faizler çok iyi derken, diğer yandan da esnafın zora girmesi, dükkanını döndürememesi, insanların işsiz kalması gibi durumlar için de üzülüyorum.

2 Yorum Var.:

Kubilay dedi ki...

Siteler benim gözümde Türkiye'deki kayıtdışılığın, esnafın burnundan kıl aldırmaması ve garantisiz ürünleri satabiliyorsa yüksek fiyata satması, satamıyorsa da alıcının yüzüne küfretmesi gibi şeylerin kalbidir. Bir keresinde fiş istedim diye gülmüşlükleri, "keselim ama KDV'yi ayrıyeten senden alırız" demeleri vardır. Daha evvel söyledim, tekrar edeyim: eğer kriz Türkiye'de kayıtdışılığı biraz olsun azaltacaksa o kadar da kötü bir şey değildir zannımca.

mr. brooks dedi ki...

sn. denememeler,
kriz kayıtdışından önce kayıt içindekileri vurmaz mı?