Tuketiciler Dernegi ve Japon Yeni

Tuketiciler Dernegi Japon Yeni ile borclanan vatandaslari uyarmis. Basbakanin tabiriyle “sevsinler sizi” demek istiyorum. Yen kredisi cekenlerin taksitleri %40 artiyormus da vatandas sikintidaymis da. Bu ise devlet el koysun diyecekler ama henuz o kadar yuzsuz degiller. Sadece bir isadaminin yen kredi veren bankayi mahkemeye verip davayi kazandigindan bahsetmisler. Aslinda bu TUDER ve ayni kafadakiler mesela benzin fiyatlari artarken ustun zeka urunu “10 Ekim’de benzin almiyoruz” tarzinda projeler uretiyorlardi. Bu sefer de mesela “Inadina Japon Yeni” gibi bir kampanya baslatabilirler. Hem su carry trade’i yeniden canlandirirlar, hem de Japonlar biraz rahatlar paralari deger kaybedince, global kriz de biraz durulur.

Haberin altina bir “yenzede” de yorum yazmis: “Gercekten kur 2 olunca 2 lira uzerinden mi odeyecegiz taksitleri?!?”

Yok canim olur mu oyle sey, biricik devletimiz seni bu yukun altina sokar mi hic. Sen sadece su Turk hisse ve tahvillerine yatirim yapan yabancilarin toplam portfoy degerinin 200 milyar dolar gibi bir seviyeden yarisina dustugu icin olusan 100 milyar dolarlik aradaki farki odeyeceksin, yuce devletimiz de senin kredinin kur farkini odeyecek. Senin basin kel de John Obi Mikel mi?

What is Insider Trading Anomaly
Recent Academic Studies on Insider Trading
How to Profit Legally From Illegal Insider Trading
Insider Trading in Germany
Inside Information About the Massive Insider Trading Probe
Insider Trading Returns
Definition of Insider Trading
Is Insider Trading Legal?
How Insiders Use Private Information and Don’t Get Caught?
SEC Regulation on Insider Trading: Section 10b

5 Yorum Var.:

Hüseyin MEÇO dedi ki...

bankalarımızın şirket sahipliliği var ortaklıkları var birde mevcut kriz var.etkileneceklerdir mutlaka.birde kriz teğet mi ne geçecekti.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

24 04 2008 tarihinde vatan gazetesine bir yorumumda şöyle yazmışım.yaşam zorlanacak işsizlik artacak karlar ve ücretler düşecek hayat pahalanacak tasarruf yapmayanların torunları yok olacak.dilerim yanılırım.yine 17 12 2007 tarihinde aynı siteye şunu yazmışım dünya ekonomisini yönetenler tehlikeyi gördüler.abd bile vatandaşına insani yardım yapacak .tabi paraları var olmayanlar ne yapacak.mevcudiyeti korumak esastır.evet bir sene önce bunlar yazılmış.biraz ekonomiyi takip eden tedbirini alır.işsiz kalmak hakikaten çok zor bir şey.birde yanlışa düşmek.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

farklı bir konuya daha değinmek istiyorum.öncelikle istanbul depremi sonra girit depremi.ülkemiz için bu iki depremde çok önemli ekonomi ne kadar iyi olursa olsun bu iki depremde ayağımızın altındaki toprak kayacak.çok tehlikedeyiz.japonlar depremle yaşamayı nerde öğrendiler.tabi yaşayarak.1509 yılındaki depreme küçük kıyamet dendi.1766 yılındaki büyük istanbul depremi adını aldı.bu hesaba göre 2022 veya 2023 yılına kadar bir deprem bekleniyor.geçmiş depremlerde şimdiki gibi bina ticarethane insan yoktu herhalde.ülkem için bir felaket olmamalıdır.zaten dünya kadar krizlerimiz var.birde öne çıkmayan kuzey ve güney girit depremleri varki geçmişte anadolu da kurulu bulunan bilumum uygarlıklara girit depremleri son vermiştir deniliyor.girit depremide eli kulağındadır.bu iki depremi ayda bir bu sutünlarda konu etmek istiyorum.arz ederim.

Kadir dedi ki...

bir çocuk çok agladıgında etreaftaki insanlar çocuklarını ne kadar şımartmışlar, her dediklerini yapmışlar diye içlerinden söylerler.bizim devletin durumu da bu, çok şımartmışlar vatandaşı, ama haklılar. neden ?

Ben çalışıp para kazanayım öküz kadar gelir vergisi vereyim.Vergisi verilmiş parayı biriktirip ev alayım.Kira geliri elde edeyim bu kiradan tekrar devlete vergi vereyim.Sonra öleyim.Ev benim üzerimden çocuguma geçsin bu seferde veraset vergisi vereyim.

Her şeye vergi. Köyde ise milllete paso ucuz krediler ziraat bankası aracılığı ile veriliyor.Bu vatandaşta ağlamakta son derece haklı.

miglate dedi ki...

Yuh ya senin neyine Japon yeni! Hadi diyelim Japonlara iş yapıyorsun o zaman anlarım sana Yen gelecek. Yuh yahu..

Gerçi bunun altında medyanın büyük etkisi var. Sağda solda Carry Trade yapanların bu ülkeyi nasıl paranın dibine vurduklarını bas bas ağırırsan (bu insanların kur riskini aldıklarından hiç bahsetmezsen) olacağı budur.
Benim vatandaşım da gidiyor yen borçlanıyor (nasılsa yen faizi az) sonra TLye dönüp bunu "dünyanın en yüksek reel faizinden" bankaya yatırıyor. Tabi kur birden artınca bu hesap elinde patlıyor. Yazık çok yazık!

Bunda Merkez Bankası'nı eleştirmek için Carry Tradecileri örnek gösteren sözde "bu ülkenin vergileri, paraları yabancılara peşkeş çekiliyor" diyenler daha suçlu!