Ayidan Post, 'Devsirme'den Sporcu Olmaz

" CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi ve spordan sorumlu eski Devlet Bakanı Erdoğan Toprak, Olimpiyatlarda alınan başarısız sonuçların AKP'nin izlediği politikalara bağladı. Toprak, AKP'nin "devşirme" sporculardan medet umduğunu belirtirken, AKP'nin spordan elini çekmesi gerektiğini savundu. "

Bu kadarina da pes! Siradan bir politikaci ya da marjinal, irkci bir partinin temsilcisi bunu soylese umrumuzda olmazdi. Ama bu sozlerin sahibi spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve ayni zamanda ana muhalefet partisinin yoneticilerinden biri olunca, olimpiyatlardaki basarisizligimizin ardindan, ulkemiz adina bir kez daha huzunlere gark oluyoruz.

Hele hele kendimizi ulkemize madalya getiren sporcularimizin yerine koyunca, kahrolmamak elde degil. Atletizmde iki gumus madalya kazanan Elvan aslen Etiyopyali bir zenci, serbest gureste altin madalya sahibi Ramazan Sahin aslen Dagistanli. Yani madalyali sporcularimiz, eski Bakan Erdogan Toprak’a gore Turk degil, 'devsirme'ler. Biliyorsunuz, Turk olmak icin Turkiye Cumhuriyeti kimlik kartina sahip olmak yetmez. Ana babanizin, hatta yedi ceddinizin de Turk oldugunu ispat edebilmeniz gerekiyor. Aaa.. unutmadan Tekvandoda ulkemize gumus madalya getiren sporcumuz Azize Tanrikulu da bir Kurt kizi. Sayin Toprak, bu sporcumuzu da 'devsirme' statusunde mi degerlendiriyor bilmiyoruz, ama onun kriterlerine gore Azize’nin de Turk olmadigi ortada. Bir yandan da merak ediyoruz. Toprak, kendi bakanligi doneminde uluslararasi musabakalara katilacak sporculari, pelvimetre (kafatasi olcer) ile mi seciyordu acaba?

Parlak politikacimiz Erdogan Toprak’i arastirirken, bir vesileyle soyle bir incisi oldugunu da ogreniyoruz: “ Biz, inanclarimiza gore yasam tarzlarimizi belirleyemeyiz. Inanclarimiz icimizdedir. ” Neye gore belirleyecegiz peki Sayin Toprak, CHP Parti Tuzugune gore mi?

Hem fasist hem ruh hastasi olan bu politikacimizi “yilin en okuz politikacisi” dalinda odule aday gosteriyoruz. Ne var ki bu dalda, yine kendisiyle ayni partiden ve bizim favorimiz olan Onder Sav karsisinda sansinin dusuk oldugunu goruyoruz. Hatirlayacaksiniz, CHP Genel Sekreteri Onder Sav, konusmak istemedigi bir gazetecinin telefonuna cevap vermemek icin “yes” tusuna basmis, tum konusmalari karsi tarafa iletilip sonrasinda da yayinlaninca “partimiz dinleniyor!” iddiasiyla hem Genel Merkezlerinin hem de TBMM’nin altini ustune getirmislerdi. Iste bu nedenle, bize gore Sav, sadece yilin degil, yuzyilin “en okuz politikacisi” odulunun en guclu adaylarindan.

Bakalim Erdogan Toprak, yeni bir hamle daha yaparak, bu dalda partilisi Sav’i geride birakabilecek mi?

1 Yorum Var.:

Cuneyt Kazokoglu dedi ki...

marjinal, irkci bir partinin temsilcisi

CHP de üc asagi bes yukari bu tanima uymuyor mu zaten?