Derbi Tahmini

Yazi yazmayi dusunmuyordum ama gazeteleri okumaya baslayinca insan kendini tutamiyor. Hurriyet bir anket yapmis, GS-Fener derbisini kim kazanir diye. Katilan 300 bin kisinin %84'u Galatasaray demis, %15'i Fenerbahce. Bu kafayla iddaa oynuyorlarsa cok para kaybederler. Bence bu maci Fenerbahce'nin kazanma olasiligi %50, %30 ihtimalle de berabere biter. Galatasaray'in bu maci kazanip sampiyon olma olasiligi ise %20'yi gecmez.

Bunu da bir Galatasaray taraftari olarak soyluyorum. Aslinda bu GS taraftarligindan da vazgecmenin zamani geldi de geciyor bile ama eski aliskanliklar kolay birakilmiyor.

Bu arada daha once de soyledigim gibi futbol maclarini seyretmiyorum, o yuzden de tahminlerim eskisi kadar isabetli olmayabilir. Tahminimin gerekcesini aciklayayim.

Fenerbahce'nin uc tane avantaji var. Birincisi daha iyi bir kadroya sahipler, daha iyi futbol oynuyorlar. Ikincisi, Avrupa macerasi bittigi icin bu macta dikkatlerini dagitacak faktorler ortadan kalkmis durumda. Ucuncusu, bu maci kazanmak zorunda degiller, Chelsea macindaki gibi defansif oynayip karsi ataklardan golu daha kolay bulabilirler. Ayrica defansif oynadiklari zaman Galatasaray'in onlara gol atmasi da bayagi zorlasacaktir.

Bakalim ankette oy kullanan fanatikler mi hakli cikacak yoksa ben mi?

7 Yorum Var.:

miglate dedi ki...

Hocam, siz isterseniz sadece ekonomi tahminleri yapın :)

korkmaz3 dedi ki...

iyiler degil inananlar kazanir...:)

Lamekan dedi ki...

Hocam, Futbol salt istatistik işi değil ne yazık ki; inanmak ve takım oyunu oynamak, iyi top oynamaktan her zaman daha önce geliyor sanırım :)
Keşke ekonomimiz içinde inadık başaracağız diye sahaya çıkıp herşeyi bir anda silebilesek...

Mister No dedi ki...

Siz GS dan vazgeçmeyin, iyi bir alışkanlıktır. Böyle sürprizler yapar.

tekeli71 dedi ki...

iyi ki futbol tahmininiz tutmadı.
çünkü ben de cimbomluyum.

Özkan D. dedi ki...

ekonomix hocam 2 yıldır okurum seni en başarısız tahminin :))
bak iddia profesörleri falan varmıs burda sen girme hiç :)

Adsız dedi ki...

:) şey birazcık kapak oldunuz heralde.