Yorumsuz

Bir süredir devam ettirdiğim yazı yazmama orucunu bugünkü Taraf Gazetesi'nde gördüğüm ve epey etkilendiğim bir fotoğrafla sona erdiriyorum. Fakat sadece fotoğrafı vermekle yetinecek, bir yorum yapmayacağım. Esasında bu konu üzerine içimde kopan bir fırtına mevcut ama tartışacak ne vaktim ne de dermanım var. Yine de belli olmaz, eğer beni kızdırmayı başaran biri çıkarsa eteğimdeki taşları buraya boşaltabilirim..

20 Yorum Var.:

mr. brooks dedi ki...

tam da bloga ayni fotografi yorumsuz olarak eklemistim ki, burayi farkettim. ilginc bir tesaduf oldu...
yorum hakikaten gereksiz.

ulas dedi ki...

Bu coğrafyanın yüzyılardır başka bir Afro-Amerikanlara benzeyen toplum kesimi var. Onlar yüzyıllardır hakaret, baskı, katliam altından yaşamış, "siz de şah diyeni ey dost öldürürlerse ben de bu yayladan şaha giderim" diyen bir toplum...Onlar, cumhuriyete bağlı, Türklüğü ile gurur duyan, AB'nin kışkırtmalarını elinin tersiyle iten bir toplum olduklarından bir takım kimseler "TARAF"ından ilgi görmeyen, ilgi gösteriliyorsa altında türlü emperyal hesaplara ortaklığın olduğu bir toplum kesimi...

Emevi fıkhını, Arabi gelenekleri din diye yutturan insanların yaşayışlarını toplumun diğer kesimlerine dikte ettirmesinin ne olduğunu en çok o toplum bilir. O yüzden devletin laik olmasının değerini bilir?

Kimdir bu toplum? Siz liberaller gelecekte bu toplumun ve diğer devletin laik olmasını isteyenlerin bir başka resimde Pir Sultan, Şeyh Bedrettin gibi asılmasına nasıl mani olacaksınız?

mevlam gül diyerek iki göz vermiş
bilmem ağlasam mı ağlamasam mı
dura dura bir sel oldum erenler
bilmem çağlasam mı çağlamasam mı

yoksulun sırtından doyan doyana
bunu gören yürek nasıl dayana
yiğit muhtaç olmuş kuru soğana
bilmem söylesem mi söylemesem mi

mahzuni şerifim dindir acını
bazı acılardan al ilacını
pir sultanlar gibi dar ağacını
bilmem boylasam mı boylamasam mı

Özkan D. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Özkan D. dedi ki...

fotoğrafta kıza tacizde bulunan herkes, Atatürk' ü o kızdan çok sevdiğine, Cumhuriyete o kızdan daha fazla bağlı olduğuna o kadar emin ki..
İçlerinde bir, sadece bir tanesinin o kızın başörtüsünü sınıfta takmasıyla ( mevzuu insanların başörtüsü takması değil farkındaysanız, kapıya kadar başörtüsü takıp içerde takamaması ) Laikliğin nasıl elden gideceğini açıklayabileceklerini sanmıyorum..

Sayın Ekodok, uzun süre takip edemedim blogu, takip ettiğim dönemlerde her yoruma cevap yazdığınızı biraz eleştiriye tahammülsüz olduğunuzu tahlil ettim (yanılıyorsam bağışlayın), yazı yazmama nedeniniz de bu mu diye merak ettim.. Eğer buysa hakkaten, sadece resim ekleyin derim, nacizane..

Mister No dedi ki...

"fotoğrafta kıza tacizde bulunan herkes, Atatürk' ü o kızdan çok sevdiğine, Cumhuriyete o kızdan daha fazla bağlı olduğuna o kadar emin ki.. "

Özkan Bey, Atatürk ile ne alakası var. Adamlar Kemalist değil, TKP li. Bu parti Atatürk Mustafa Suphi'yi öldürttüğü için Atatürk'e eli kanlı diktatör der.

Özkan D. dedi ki...

bilgi için teşekkürler mr. no ( ingiliz ve yunan bassını da bi ara rauf denktaşa mr no demişti yamulmuyorsam :)
ben esasen başörtülülere karşı eylem yapan üniversite öğrencilerini kastetmiştim , bu resm bana önce onları cağrıstırdı... etrafımda da duyduğum muhabbetlerden dolayı eminimki, insanlar başörtüsü takmayı, Laik devlete savaş açmakla, meydan okumakla bir tutar oldu.. yakında anıtkabirde başörtülü birinin ziyarete gitmesi haber niteliği taşıyacak korkarım..

mehmett dedi ki...

altta ki resimdeki kizin rengi Allah vergisi yani dogal ama öteki kul kul yapisi yani yapay , suni.bu memleketi bölmek icin baska bi oyun oynaniyor ve sizlerde buna bilerek veya bilmeyerek ...

Mister No dedi ki...

Özkan Bey,
Başörtülülere karşı eylem yapmak yanlış,ancak başörtüsüne, AKP'ye karşı eylem yapılabilir. Demokrasiden anlaşılması gereken de budur.
Bir tane vakayı aldılar, mal bulmuş oldular. Oysa bu tip şeyler üniversitelerde karşıt görüşte öğrenciler arasında her zaman olabilir. Olmaması daha iyidir. Üniversitede bir öğrenciye farklı olduğu için yapılan ilk saldırı b değil. Basın,(Taraf gazetesi başta olmak üzere) psikolojik cihad yapıyor.

Dane dedi ki...

Ulas Bey ;
Insanlara pislik gibi davranmanin Alevilere yapilanlarla (ki bu da ancak sizin iddianizdir)ne alakasi var.Bari azcik insaf sahibi olun yapilanin yanlisligini teslim edin.Ama anliyorum dise dis kana kan intikam intikam ; degil mi???
Benim Emevi fikhimi da Arabi geleneklerimi de bana birakin yutan benim size ne oluyor.Zaten siz yutmamissiniz.Hem bu kadar muzdaripsiniz kandirilmis sunni cemaati aydinlatsaniza!
Sozun ozu: Bu topraklar uzerinde her turlu zulmu kiniyor lanetliyorum ister Alevi'lere yapilsin ister Ermeni'lere ister basortululere.Herkes inancini serbestce yasama hakkina sahiptir,herkesin cani mali emniyette olmalidir,fikir ve ifade hurriyeti vazgecilmezdir, kimsenin kimseye ustunlugu yoktur,herkes kanunlar onunde esittir.Butun bunlar ancak demokrasi ve seffalik ile olabilir.

mrno:Basortusune karsi eylem fikrinizi cok tuttum,hic vakit kaybetmeyin derim.

ozkan bey:"mevzuu insanların başörtüsü takması değil farkındaysanız, kapıya kadar başörtüsü takıp içerde takamaması" demissiniz keske oyle olsa.

Neyse aslinda bence butun olan;
Eski hal muhal ya yeni hal ya izmihlal seklinde ozetlenebilir

Mister No dedi ki...

Cüneyt Bey,
Yürümekle yollar aşınmaz. En etkili eylem iktidarın anlayacağı dilden konuşmaktır: coup D'etat.
:)

ulas dedi ki...

Cüneyt Bey,

"Insanlara pislik gibi davranmanin Alevilere yapilanlarla (ki bu da ancak sizin iddianizdir)ne alakasi var." demişsiniz.

- Siz bu insanların dini inancını yaşayamadıklarını savunuyorsunuz. Aleviler'in dini inançlarını yaşarken geçmişte yaşadıklarını hatırlatmak isterim. Ki onların devleti ele geçirmek, rejimi değiştirmek gibi amaçları yoktu. İş Aleviler'e gelince, liberallerin çifte standartlı davrandığını söylüyorum. Bu çifte standart devlet katında hep sürmüştür. Alevi bir başbakan ve ya cumhurbaşkanı hatırlıyor musunuz? Fakat yine de bu kesim için sorun değil çünkü kanıyla değil fikriyle, bilinciyle, kader bağıyla Türk olan ve kendini Türk hisseden birinin başbakan ve ya cumhurbaşkanlığını arzu ediyorlar. Sözde değil özde Türk birini...

- Aleviler'e yapılanlar benim iddiammış öyle mi? Sivas'ta katliama uğrayanlar Pir Sultan Abdal'ı anma törenine gitmişlerdi, ölenlerin önemli kısmı Alevi aydınlardı, bu da mı iddia ama siz İslamcı basın gibi işinize gelmeyene derin devlet diyecekseniz bilemem...

- Sizin söylediğinizi söylüyorum herkes din inancını yaşasın ama gruplardan biri kendi inancının toplumsal yaşayış biçimlerini diğerine dayatmasın ya da dayatma tehlikesi varsa bu önlensin. İşte laiklik bir anlamıyla budur. Çok merak ediyorum cinsel özgürlük derken isteyenin gidip birine özgürce tecavüz etmesini mi kastediyor musunuz? Adam benim yaşam biçimime tecavüz edecek, bunu her haliyle belli ediyor. Ben buna karşı çıkınca özgürlük düşmanı oluyorum. Nasıl iş bu ?

- Üniversitelerde daha önce böyle olaylar mı yaşanıyordu ( oruç tutmadığı için geçen yıllarda öldürülen Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrenicisi bir genci hariç bırakırsak ve bunun gibi daha çok örneği)? AKP iktidarı bu kaosa sebep olmuştur. Gençleri birbirine düşürmüştür. Şiddet ve bireye dönük aşağılanma olmamadığı takdirde protesto etmek herkesin hakkıdır diyr düşünüyorum. Yazık ki insanların içine nefret tohumlarını attılar. İşte sosyal mühendislik ve psikolojik harp dedikleri böyle oluyor.

Dane dedi ki...

Devletin ele gecirecek mi!!! Halkin % 80 i onlardan murekkep.Zaten devlet onlarin degilse terslik var demektir.Ordu benim ordum devlet benim devletim adliye benim adliyem polis benim polisim okul universite benim okulum benim universitem.Allah askina ya neyi ele gecirecegim.Ben bu ulkeyim;asirlarca bu ulkeye evlatlarini veren hala da vermeye devam eden benim.Neyini ele gecirecegim.Vergiyi veren ensesine suluk gibi yapisilan benim;ele gecirilecek bir sey yok.
Rejim degistirmekmis.Ilk once bu rejimin adini koyun sonra ben neyin degismesini istedigimi soyleyeyim.
Insanlar fikirlerini serbestce ifade etsinler,hurriyet olsun demek rejiminizin degismesi ise batsin o rejiminiz.Rejim rejim diye arkasina sigindiginiz sey ne insanlarin en basit hurriyetlerini budamaksa o zaman degisecek o rejimiz.Yok muasir medeniyetse hedef acin gozunuzu bakin etrafiniza.
Tekrar ediyorum; fikir hurriyeti istiyorum,vicdan hurriyeti istiyorum,tesebbus hurriyeti istiyorum,din hurriyeti istiyorum,Alevi ile Kurt ile Ermeni tum insanlarla bir arada beraberce yasamak istiyorum.Her turlu taassubu basta din taassubu olmak uzere reddediyorum.
Insan ya terorist olur ya Musluman diyorum,dina dina kan doken ancak katildir katiller ise ancak zalimdir zalimler icin ise yasasin cehennem diyorum.

mr. brooks dedi ki...

"devleti ele gecirecekler"
"kaleleri bir bir dusuruyorlar"

evet, jargon genelde bu sekilde...

ortada bir savas durumu var resmen onlara gore. tutulmus yerlerin elden cikmasi sozkonusu. ismet pasa dememis miydi "kimse duymasin, bu millet de sizin dusmaninizdir" diye.

"icimizdeki irlandalilar" vaktiyle ele gecirdikleri yerleri (hukukun katledildigi mahkemeler basta olmak uzere) yuzde 80'e birakmak zorunda kalirken, kullandiklari soylemle bile kendilerini ele veriyorlar.

bu kadar da pervasiz olmayin canim! cok acik ediyorsunuz.

ulas dedi ki...

- Bu yüzde 80 kimlerden teşkil olmaktadır, önce onu söyleyin, bu hesaba nasıl vardınız. Kemikleşmiş bir yapı mıdır bu yüzde 80...

- Edebiyata bak be, ordu benim, polis benim, o benim, şu benim... Doğru hepsi senin ama aslında milyonların değil. Sadece Türkiye'deki sermayenin ve onun entelijansiyasının o dediğin şeyler. Sonra bu ülkede çeşitli siyasi fikirler, akımlar, çeşitli yaşayış biçimleri var. Hepsinin kafasında ayrı bir Türkiye... Devlet, kim kuvvetli ise onun; Marx'ın dediği gibi... Peh ordu benimmiş, hükümet benimmiş. Açıklasınlar o zaman Dolmabahçe Mutabakatı'nı; açıklasınlar G.K 2. Başkanı Saygun'un, RTE'nin ve Amerikalı yetkililerin Beyaz Saray'da ne konuştuklarını... Ama sizin özgürlükçü liberal basınınız bunun için bastırır mı? Yok, çünkü halk duymasın, oyun bozulur.

- Hak, özgürlük, hukuk lafının sizler ağzınıza alınca ben buna sadece ayak yapmak derim. Tuzla'da ölen işçilerin hakkında bir yazı koyabildiniz mi? Hatta küstahlaşıp, ister çalışsın, isterse gitsin bok yesin (kelimede hakaret yok sadece anlatımı kuvvetlendirmek için kullandım, blogun yazım kurallarına aykırıysa özür dilerim, sonunda Dink'e yapılan muameleye dönmesin de) demeye getirenler oldu.

- Şu an rejim denilen şey Atatürk süslü, ambalajlı ne derseniz deyin, 80 sonrasının vahşi kapitalist, çok zaman faşist düzenidir ( özünde Atatürk'ün A'sı yok). RTE tayfası ne yapacak, eski çalma düzenine devam, ama insanların daha fazla gıkı çıkmasın, daha faşist düzen gelsin yerine otursun. Şimdi biraz özgürüm ileride iyice boğazımı sıkacak.

- Ben, muassır medeniyet seviyesinin üstüne çıkılmasını Türk milletinin her ferdi kadar isterim. Ama isterim demekle olmuyor, sizin yaptığınız bunu isterim deyip, fiiliyatta tam tersini yapmaktır. Batı demokrasisini mi istiyorsunuz? Paranın egemenliğine dayanan,halkın birşeylerle oyalandığı, belirli aralıklarla oy attığı, tam bilgi sahibi olması idealinin çok uzağında, sermaye ve onun aydınlarının etki ettiği bir sistem... Ben milletin gerçek anlamda egemenliğinin olduğu bir demokrasi istiyorum. Somut olarak ifade ediyorum, benim dediğim demokraside kapalı kapılar ardında birşeyler halktan kaçırılmaz. Açıklasınlar Dolmabahçe Mutabakatı'nı, açıklasınlar Beyaz Saray'da ne konuşulduğunu, açıklasın Deniz Baykal, RTE ile siyasi yasağı kalkmadan önce ne pazarlık yaptığını, açılasın Bilderberg'de ( o hep sövdükleri) Fehmi Koru, Babacan ne karar alındığını, Babacan'ın dışişleri bakanı olması orada mı kararlaştırıldı, açıklasınlar... Ama öyle Başbakan'ın Ofer ile görüşmesindeki gibi sabah görüşmedim, öğlen görüştüm yalancılığıyla değil (Benim demokrasi anlayışımda halka böyle yalan söyleyen adamın derhal istifa etmesi lazım)

Sizler bunlar hakkında "açıklayın" diye bir yazın bloga anlı şanlı ben o zaman sizin samimiyetinize inanayım. Hadi bakalım hodri meydan...

Bir de cımbız yapmayın, koca yazıdan bir cümleyi lastik gibi evirip çevirmeyin.

İnanç özgürlüğüüüüüüüüüüüüüü ha, sen beni bir başka Sivas Katliamı'ndan nasıl kurtaracaksın onun cevabını ver, bir Alevi neden cumhurbaşkanı olmaz onun cevabını ver, MİT'e Alevi olan birinin nasıl giremediğinin cevabını ver ( sizin ki tam creme de la creme sınıfına uygun özgürlük isteme biçimi)

Sonra adamların bir gün benim canıma kastetmeyeceğinin garantisini ver, nasıl vereceksin. Bireyin yaşama özgürlüğü tehdit altındaysa diğer haklarını zaten kullanması mümkün değil ki... Cinsel özgürlük diyorsanız bu insanın gidip birine tecavüz etme özgürlüğü değildir değil mi, peki adam benim yaşama özgürlüğüme ve yaşayış biçimime özel ve kamu her alanda tecavüz edince buna ohhh özgürüz mü diyeceksiniz?

Mr . Brooks "İçimizdeki İrlandalılar" demiş benim gibilere... Ben sizin gibi İngilizperver, Amerikanperver olacağıma hiç değilse İngilizler karşısında mazlum duruma düşen İrlandalı, İskoçyalı olurum.

Tartışacağız daha böyle çok tartışacağız ama şiddet yok, İngiliz iç savaşı'nda İngilizler'den Hobbes gibi filozof çıkıyorsa; bu milletten Allame-i Cihan çıkacaktır.

mr. brooks dedi ki...

Hak, özgürlük, hukuk lafının sizler ağzınıza alınca ben buna sadece ayak yapmak derim. Tuzla'da ölen işçilerin hakkında bir yazı koyabildiniz mi?

ben vaktiyle şöyle birşey yazmışım, yırtar mıyım ki acep:

http://serindusunce.wordpress.com/2008/02/07/tuzla-tersanesinde-olen-isciler/

ulas dedi ki...

MR.Brooks,

Yahu siz hakikaten hak, hukuk tanımıyormuşsunuz. Siteye erişim engellenmiş. Sitenin anasayfasında alttaki karar yazıyor.

Siz de TSK gibi sahada kazandığınızı iletişimde verdiniz.

Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.

T.C. Fatih 2.Asliye Hukuk Mahkemesi 2007/195 Nolu Kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir.

Access to this site has been suspended in accordance with decision no: 2007/195 of T.C. Fatih 2.Civil Court of First Instance.

mr. brooks dedi ki...

o karar benim sitem için çıkmadı, bir wordpress blogu için çıktı, diğerleri de engellendi.

yalnız ilginç birşey aklıma takıldı.
benim mesajımdaki cümleniz
"hak, özgürlük, hukuk" diye başlıyor, bu mesajınıza ise "hak, hukuk" diye başlamışsınız. özgürlük kelimesi çıkmış. e tabi wordpress yasağından bahsederken bu kelimeyi kullanmak abes olurdu. gereksizleşen kelimeleri ayıklamayı iyi biliyorsunuz, böylece benim gibi iletişimden çakmıyorsunuz, bravo!

ulas dedi ki...

Ben onu zaten şaka olsun diye yazdım. Hak hukuktan bahsederken, bu tesadüf ironi (umarım kelimeyi doğru kullanmışımdır) oldu ama yazınızı okumak nasip olmadı. Bu bloga koymak mümkünse iyi olur.

Mahkemelerde bir türlü şu konuda adil karar veremedi gitti, bir gün bu siteyi kapatırlarsa, ister misiniz hepimizi Ergenekon paketlemesi yapsınlar.

mr. brooks dedi ki...

http://www.sabah.com.tr/2008/02/07/haber,8055CF3F03F943A4B8CA23C29F2CED48.html
buradan alıntı yapmışım. ekstradan pek fazla bir yorumum yoktu.

alpine dedi ki...

Bilimde dogmaya yer yoktur. Eger siz su yuzyilda sacinizin gozukmesi gunahtir diyor vede kazara ilede olsa ortunun altindan gozuken saclara abdest aldirma mantigini guduyorsaniz, afedersiniz ama universitede bilime herhangi bir katkinizin olmasina pek imkan yoktur. Cunku yaratilis teorisini cemmatinizin seyhinden aldiktan sonra hocalardan birsey ogrenmeye ihtiyaciniz kalmamistir zaten. Evinizde oturmaniz daha hayirli.