Sırada ne var?

Bir spor yazarı Beşiktaş-Liverpool maçı hakkındaki yazısına şu satırlarla başlamış:

"Balkan savaşında şehit düşen askerlerimiz nedeniyle formasına siyah rengi alan Beşiktaş, taraftarı ile hem ecdada layık olmaya çalışan bir nesil olduğunu gösterdi, hem de güney doğuda haince şehit edilen çocuklarımız için adeta gövde gösterisine dönüşen bir veda töreni düzenledi."

Sanırsınız Birinci Dünya Savaşı'nın rövanşı yapılıyor. Beşiktaş'ın gollerini Liverpool'dan Hyypia (kendi kalesine) ve Brezilyalı Bobo atmış ama bunlar ayrıntı. Ver gazı yavrum!

Ertuğrul Özkök Kandil bize yetmez daha ilerisi diyor. "Az bile yazıyor"muş. Öyle diyor. Goebbels olmaya kararlı! Namın yürüsün be Ertuğrul!

Yeni transferi ırkçı dallama da aklınca "aklıselim" diyenleri tiye almış: "Deniyor ki, "aman aklıselim..."Yavuz Selim'i biliyorum ama, aklıselim diye birini tanımıyorum ben ecdadımızdan.Var mı tanıyan?" diyor.

Akşam'da Yavuz Semerci'nin yazısını görünce dilim tutuldu:

"Barzani’nin Türk ortaklarını arıyoruz. Cadı avı gibi bir şey... "

Sırada ne var?

Kürt vatandaşların kapılarını işaretlemeye ne zaman başlıyoruz?
Irak'ı fethettikten sonra mı Cezayir seferinden sonra mı?

Ya Ermeniler? Onlar da kapsama alınacak mı?

Almanlarla ittifak aranacak mı? Yoksa bir Türk dünyaya bedel mi? Malum, onlar yenilince biz de yenilmiş sayılıyoruz ya, bence bu kez ittifak yapılmasın. (Ama UEFA'ya itiraz eder hükmen mağlubiyet kararını Ali Şen'in dostları sayesinde kaldırtırız diyorsanız o başka!)

Enver zaten kahraman. Hadi bir de Talat Paşa'yı milli kahraman yapın, yakışır size.

En iyi Kızılderili hangisiydi? ölü olan mı?

Yeni Yakup Cemil kim olacak? Yeni bir Çatlı mı yaratacaksınız, Yeşil'i mi bulacaksınız, yoksa Ogün Samast ya da Yasin Hayal işinizi görür mü?

Savaşı bayrak satışlarıyla mı finanse edeceksiniz, yoksa tankları Erke mi yürütecek?

Söyleyecek bir şey bırakmadınız. Yatacak yeriniz yok!

21 Yorum Var.:

Mister No dedi ki...

Yatacak yeri olmayanlar onlar mı , biz mi?

Mister No dedi ki...

Şu haberdeki fotograftaki pankarta dikkat edin.

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=605247

Arifoglu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Arifoglu dedi ki...

Bilinen bir durum bu, bu memlekette faşist hiçbir zaman eksik olmadı ki.

Ergun / ADANA dedi ki...

Ergun / ADANA
Bence biraz acımasız yaklaşıyorsunuz. Milliyetçilik faşizm veya ırkçılık değildir, önce öğrenin. Milletin bu konuda hassas olması çok normal(elbette bazen yanlış söylemlerde olur bu normal). Milletin manevi duygularının hat savhaya çıktığı bu günlerde üstüne gidilmemesi, yorumlarınıza dikkat etmenizi rica ediyorum. Bu millet zaten şimdiye kadar "ölü toprağı üstüne serilmiş gibi" suskun ve seyirciydi, şimdi tepki verince nerdeyse milleti suçlamaya kalkıyorsunuz. Ama durun bakalım, Millet daha yeni esnedi, gerektiğinde kükreyince siz görün Türk Milletini....

Cuneyt Kazokoglu dedi ki...

Ergun Bey,

"Meclisi basariz, 23 kisiyi asariz" pankartini hicbir hassasiyet ya da manevi deger aciklayamaz. "Milliyetcilik fasizm veya irkcilik degildir, önce ögrenin" derken milliyetciligin halkin sectigi temsilcilerin oturdugu millet meclisini basip gene halkin oylariyla oraya gelmis vekillerini asmak olmadigini söylemeyi unuttunuz sanirim.

"Türk milleti kükreyecek" vs. diye "gazlarken" biraz olsun gercek milliyetciligin aslinda belki de sadece isini en iyi sekilde yapmak oldugunu, ülkeye verilen katkinin illâ can olmasi gerekmedigini, bayragi kapip sokaga cikip asmali, kesmeli, kükremeli haykirislarla yürümenin, parti binasi taslamanin memlekete pek bir getirisi olmadigini, milliyetciligin belki de herkesin her firsatta galeyana gelip sokaga cikacagina isini en iyi sekilde yapip, yapmayandan da hesap sorulabilmesi oldugunu "ögrenin önce", diyeyim ben de. Malum, ögrenmeye-ögretmeye pek bir merakliyiz su son günlerde. Kendimiz gibi düsünmeyenlere ders vermekte üzerimize yok.

Saygilar,
Cüneyt

Mister No dedi ki...

Milliyetçilik ile Faşizm arasındaki çizgi incedir. Bu taraftayken o tarafa kayıverirsiniz. Bizim ülkemizde kimse çıkıp biz faşistiz demez zaten, başka ülkelerde de demez. Bu sarhoş olup, ben sarhoş değilim demek gibi bir şey.

Dane dedi ki...

Basında bu kadar döktürenlerin milliyetcilikle maneviyatla zerrece alakası olsa içim yanmaz.İki yüzlü sahtekarlar.Tiksiniyorum hepsinde.
Ama millet yemiyor o "gaz"larını artık,pankart taşıyan gerzeklerin sesi belki çok çıkıyor ama ezici çoğunluk neyin ne olduğunu görüyor biliyor ve seziyor.

molgu dedi ki...

var yatacak yerleri
(bu dünyada uzun ömürler ama diğer tarafta),
yaşasın cehennem,
özellikle özköşk için.

Ergun / ADANA dedi ki...

Ergun / ADANA

Sn. İ. Cüneyt,
1) Elbette kör milliyetçilik, slogan milliyetçiliği, laf edebiyatı vatanı milleti sevmek değildir, bunu demeye bile gerek yok sanırım burada. Esas olan vatanı/milleti/çevresi için İŞİNİ iyi yapmak milliyetçiliğin ilk basamağıdır, bu tamam.
Hiç kimse PKK mecliste bile olsa(örn 23 milletvekili)BASILIP ASILMASI taraftarı olmaz, bu pankart açanın sorunu, tasvip edilmez. N.Ş.A.(Normal Şartlar Altında) bu pankartlar çıkıyormuydu, ama şu anki ortam sizce NŞA mı? Benim 7 yaşındaki kızım bile mahallede yürüyüşe katılmış 15-20 çocuk birleşip....

2)Sn. Mister NO : "Milliyetçilik ile Faşizm arasındaki çizgi incedir. " lafına gelince; gerçekten bir eksiklik var, siz milliyetçilikten öyle anlıyorsanız o sizin sorununuz, ama alakası yok. Ve zaten Sn. İ. Cüneyt tanımlamasını yapmış
""Türk milleti kükreyecek" vs. diye "gazlarken" biraz olsun gercek milliyetciligin aslinda belki de sadece isini en iyi sekilde yapmak oldugunu, ülkeye verilen katkinin illâ can olmasi gerekmedigini, bayragi kapip sokaga cikip asmali, kesmeli, kükremeli haykirislarla yürümenin, parti binasi taslamanin memlekete pek bir getirisi olmadigini, milliyetciligin belki de herkesin her firsatta galeyana gelip sokaga cikacagina isini en iyi sekilde yapip, yapmayandan da hesap sorulabilmesi oldugunu" Demekki milliyetçilik ile faşizm arasında incecik çizgi yokmuş Sn. Mister No, inanmassanız İ. Cüneytin yazdıklarını okuyunuz.

3) Arkadaşlar; Ben burda kör milliyetçilikten, asıp kesmekten bahsetmiyorum, ESAS OLAN HEPİMİZİN İŞİNİ İYİ YAPMASIDIR, katılıyorum.
Ama sözkonusu vatan, PKK terör, Kürdistan, bölünme, savaş,....
Siz işinizi en iyi şekilde yapın ama ama yarın savaş çıkar, iç savaşa döner, vatan toprakları bölünürse , işin ne kıymeti kalır, Güçlü olmak ve güçlü Türkiye için elbette çok çalışıp işimizi en iyi şekilde yapmalı ona buna muhtaç olmamalıyız.
Elin adamı 2 askeri için ülke basıyor, ABD dünyanın diğer tarafından gelip 1 milyon kişiyi katledip yanımızda başımıza bela stratejiler kuruyor, arkamıza geçiyorsa, ve milletin içindeki en hassas konular bunlar ise, hergün şehitler geliyorsa, millet doğru veya yanlış tepki verir..Millete karşı biraz anlayışlı olmanız, herkesi toptan suçlamamanız ricası ile....
Uzun oldu kusura bakmayınız, ama umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Ergun / ADANA dedi ki...

Ergun / ADANA
Rica;
Burada bazı arkadaşların, şehid olmuş babanın 1 yaşındaki oğlunun asker elbisesi ile babasının cenazesine gelmesini nasıl yorumlayacağınızı gerçekten merak ediyorum???

Bu kadar şehit düşen, gazi olanlar var, haberlerden çevremizden görüyoruz. Onların yerine biraz kendinizi koyun, nasıl beklersiniz sessiz kalmalarını, pankart açmamalarını. Evladını şehit vermiş baba, anne, komutan nasıl duygusal olmaz. Sanki pankart açıldıda meclis basıldımı?, bu ülke APO' yu bile içine sindirdi, besliyor orada...
Kükremek derken gaz vermekten(ne kadar ağır laf) şiddetten bahsetmiyorum. Ama gerçekleri görmesinden, haksızlıklara sessiz kalmamasından, uyanmasından bahsediyorum...

Mister No dedi ki...

"Burada bazı arkadaşların, şehid olmuş babanın 1 yaşındaki oğlunun asker elbisesi ile babasının cenazesine gelmesini nasıl yorumlayacağınızı gerçekten merak ediyorum??? "

Daha fazla çocuk yetim kalsın mı istiyorsunuz? Milliyetçilik daha fazla çocuğun yetim kalması demek.

Mister No dedi ki...

Ayrıca ince çizgiye örnek:

"bu ülke APO' yu bile içine sindirdi, besliyor orada..."
Asmayalım da besleyelim mi di mi efenim?

Ergun / ADANA dedi ki...

Ergun / ADANA
:))

"Milliyetçilik daha fazla çocuğun yetim kalması demek."
"bu ülke APO' yu bile içine sindirdi, besliyor orada..."
Asmayalım da besleyelim mi di mi efenim?

Sn. Mister,yukardaki sözlerinizden sonra bana diyecek şey bırakmadınız zaten.

Ülke menfaati ne gerektiriyorsa o olsun (şehitse şehit, asılmaması ise asılmaması...)

"Asmayalım da besleyelim mi di mi efenim?" Bunu siz söylüyorsunuz, ben böyle yazmadım ve siz hala yanlış anlamak için kendinizi zorluyorsunuz.

Dediğim gibi, Esas olan; ÜLKE MENFAATİ

Unknown dedi ki...

Şu "ülke menfaati" nedir bir bilsek, kim belirliyor, tanımlıyor, mesel kalmayacak ya. Kimse bana gelip "abi, ülkenin menfaatini belirliyoruz, sen ne dersin" diye sormadı. Herkes canının istediği şeyi "ülkenin menfaati bu" diye ileri sürüyor.

Mister No dedi ki...

"Ülke menfaati ne gerektiriyorsa o olsun (şehitse şehit, asılmaması ise asılmaması...)"
O zaman git bunu şehidin ailesine anlat. 1 yaşındaki yetim çocuk büyüdüğünde anlat ona bunu. Şehitse şehit ne demek, kimin canı üzerinde hakkınız var da böyle kolayca verebiliyorsunuz?

Mister No dedi ki...

Ülke menfaati mesela K.Irak a girmek mi girmemek mi? Buna kim karar verecek? Yani bunun manfaat mi zarar mı olduğuna kim karar verecek?

Ergun / ADANA dedi ki...

Ergun / ADANA
Sn. İzlenimler,
Sende haklısın, ne diyelim....(Gerçi Nasrettin Hoca işine benzedi ama)

İyi çalışmalar...

Ergun / ADANA dedi ki...

Yani Mister No,

Saçmalamaya başladın, kendi kendinize laf ebeliği yapmayınız..Senin zırvaların içinmi ölüyor millet, birde utanmadan git bebeğe anlat diyorsun, TV'ye bakar, haberleri dinler, etrafını gözlersen bir şehit anasının babasının ne dedğini dinlersen cevabını bulursun. Millet canını veriyor sen zırvalıyorsun, bu ne saygısızlık....
Yoksa halt etmek seninkisi "kimin canı üzerinde hakkın var" yaklaşımınız...

Mister No dedi ki...

"Millet canını veriyor sen zırvalıyorsun, bu ne saygısızlık...."
"Şehitse şehit" diyen ben değilim. Asıl sen zırvalıyorsun. Hem daha çok şehid veririz imasında bulunup, hem de şehit çocukları üzerinden ajitasyon yapıyorsunuz. Benim de gidip şehit olma ihtimalim var.Saygısızlık felan yok, sapıtma saptırma. Eğer milli menfaat için vatan evlatlarını kurban vermek olağan ise niye duygusallık yapıyorsun?
Böyle tutarsız insanlarla harcayacak vaktim yok. eyvallah.

Ergun / ADANA dedi ki...

?
Evet en iyisi yorumu okuyuculara bırakmakta, Biz Mister No ile anlaşamadık, umarım gereksiz yere kimseyi üzmemişimdir.

Kolay Gelsin...