Doktoraya Baslama Yasi

Bir okuyucumuz su soruyu yoneltmis:

"Sizce 30 yaşında US'te ekonomi (ekonomi nedir?) doktorasına başlamak akademide veya özel sektörde iş bulmak açısından geç midir? İnternette biraz dolaştım; ama biraz subjektif bir konu olduğundan pek bir şey bulamadım. Sizin ya da blogdaki yazarların görüşlerini merak ettim."

Ben de soyle cevap verdim:

degil. ben 47 yasinda doktora derecesi alan birisini taniyorum. baska bir tanidigim da 45 yasinda aldi. Turkiye'deki isverenler buna nasil yaklasirlar bilemem. Ama 30 yas doktoraya baslamak icin gec degil.

Sizler ne dusunuyorsunuz?

4 Yorum Var.:

ekşi iktisat dedi ki...

hayir gec degil. ekonomi doktorasina baslayanlarin cogu zaten 20'li yaslarinin sonlarinda oluyorlar.
ayrica, uygulamali ekonomi alaninda doktora yapan 50'sini gecmis arjantinli bir tanidigim bile var.

Dr.Firma dedi ki...

Yanlış hatırlamıyorsam Deniz Gökçe 'de lisansüstü için 39 yaşında ABD 'ye gitmiş ve insanlar o dönem bu arkadaşta biraz geç kalmış demişler ,yıllardır görülüyor ki hiçte geç kalmamış

Deniz dedi ki...

30 yaşında doktoraya başlarsanız Türkiye Üniversiteleri için çok geç. 31 yaşından gün almışsanız, sizi üniversitelere araştırma görevlisi olarak almıyorlar. Üniversitede çalışacaklar için tavsiye edilmez.
Kamuda çalışmak için yaş sınırı 30, dokrora yapıp gelseniz 34-35 olursunuz, elveda.
Özel sektörde bazı şirketlerde 27 yaşını geçtiyseniz, ve daha önce tecrübeniz yoksa,(Garanti,TEB) , isterseniz Stanley Fischer gibi donanımlı olun, ekmek yok size.

ekşi iktisat dedi ki...

doktoradan sonra akademide dogrudan yardimci docent olarak baslarsiniz. dolayisiyla akademide sorun olmaz.
ama doktora konusunda asil onemli olan sey, yaptiginiz research'un kalitesi. eger iyi bir seyler yazarsaniz sirtiniz yere gelmez.