Dogus Otomotiv

Guncel Analiz blogu nerdeyse gunluk hisse tavsiyelerinde bulunuyor, hatta "borsada en cok kazandiran blog sitesiyiz" diye ovunuyorlar (siz karar verin). Genellikle benim takip etmedigim kucuk kagitlarda tavsiyeler veriyorlar, yine de gecenlerde Dogus Otomotiv'i tavsiye etmisler.

Bence yerinde bir tavsiye. Iki tane gelisme bu hisseyi olumlu etkileyecektir. Birincisi doviz kurlarindaki azalma. Dikkatinizi cektiyse ithalat tekrar yuksek oranlarda artisa gecti. Yurtdisinda uretilen otomobillerin YTL cinsinden maliyetleri asagiya gidiyor. Bu da hem talebi hem de karlari olumlu etkileyecektir.

Ikinci gelisme ise faizlerdeki azalma. Hala 2006'nin ilk yarisindaki faiz seviyelerine gerilemedik ama faizlerdeki dusus trendi devam ediyor. Merkez Bankasi da onumuzdeki bir yil boyunca faizleri 2-3 puan civarinda daha da dusurecektir. Bu da borclanma maliyetlerini dusurdugu icin talebi olumlu etkileyecektir.

Ayrica birikmis bir oto talebi de var. Ote yandan petrol fiyatlarinin yukselmesi talebi olumsuz yonde etkiliyor, yine de dolardaki dusus bunun etkisini azaltiyor.

Ben bu gelismeleri bir senedir bekliyorum ve hisse (hisse senedi nedir?)daha yakin zamana kadar endeksin altinda bir performans sergilemisti. Son cikisiyla bu farki biraz olsun kapatti, bence gelecek aylarda bu acigini daha da kapatacaktir. Simdiki fiyati 8 YTL civarinda, ucuz sayilir. Hissenin onundeki en buyuk risklerden bir tanesi ise kurlarin ziplamasi. Karar sizin, para kaybederseniz ben karismam, kazanirsaniz TEGV'e bagis yapin.

6 Yorum Var.:

Erdal dedi ki...

10 gün sonra tüm maaşı Doğuş'a bağlayacağım. Geç olmaz di mi?

Dr.Firma dedi ki...

Goldman Sachs ,ABD 'de 6 ay sonra resesyon ihtimalini % 40 'a yükseltmiş ,sizlerin böyle bir beklentisi var mıydı ?

Blog Sahibi dedi ki...

sayin damacana, umarim diversification yapiyorsunuzdur.

dr. firma,
benim GS'nin 6 ay sonra resesyon ihtimalini %40'a yukseltecegine dair bir beklentim yoktu. :-)

resesyon ihtimali var ama, bence resesyon olmaz, olsa bile hafif olur.

Dr.Firma dedi ki...

espri cevap kadar iyi :)

Unknown dedi ki...

Ekonomix,

Bakın iki Türk öğrenci Borsanın sırrını çözmüşler,

Altın Formül

Gerçi henüz Türk borsasına el atmamışlar ama bu da birşeydir. Yakında hepimiz zengin olacağız gibi bir his var içimde.

Bu arada çocukları çalışmalarından dolayı tebrik ederim.

FST

Blog Sahibi dedi ki...

Abartili bir haber yapmislar. Amerika'da cok daha iyi yerlerde cok daha iyi makaleler bastiran Turk hocalar var.

Kiz da "yeni bir yontem olan kointegrasyon kullandik" diye demec vermis. Kointegrasyon 20 yillik bir yontemdir, yeniligi nereden gelmis ben pek cozemedim. High Frequency data kullanmislar o kadar. Ama bu da birseydir, quantitative analyst olarak Avrupa'da is bulmalari mumkun, hem de iyi para kazanirlar.