Mikro Reform Niye Zor?

Su yaziyi okuyun ve cevabi siz verin.

5 Yorum Var.:

ekşi iktisat dedi ki...

tuketici rant kavgasini izlemekle yetindigi icin olabilir mi? sonucta piyasanin serbestlesmesi tuketicinin yararina. ona degil de ben asil piyasayi serbestlestirmeyen reformlara gicik oluyorum.

neqx dedi ki...

Havas, taksi servislerine ek olarak shuttle servisi eklenmis ve gayet guzel calisiyor, tavsiye ederim. Bunlara ek olarak limousine servisi yakinda baslar eger baslamamissa tabiiki.

Shuttle servisi ABD'dekinden farkli olarak odemeyi onceden yaptiginiz icin limo servisi gibi sizi alip, onceden soylediginiz yere goturuyor. Ayni sekilde evinizden istediginiz saatte alip havaalanina goturuyor ve illaki servisi baskalariyla paylasmak durumunda degilsiniz. limo ile shuttle arasi bir servis aslinda.

M. Akif dedi ki...

insanlar öle bir alışmışlar ki fazla emek göstermeden çok kazanmaya en ufak şeyde kıyamet kopuyor. Ankara'da bu olayın daniskası var ankara otogarında otobüs servisleri kadlırıldı taksiciler taksi dolmuş yapıp beş kişiyi arabaya doldurup herkesten ayrı ayrı taksi parası alıyorlar itiraz edincede istersen binme oluyor. Havalimanıda aynı havaş bir sürü para alıyormuş şehir merkezine getirmek için. tekel olayının mümkünse heryerde kırılması lazım...

Adsız dedi ki...

Bütün dünyada olan bir uygulama sırf biz de sayın taksiciler istemiyor diye kaldırılamaz! ki kendi halleri gerçek manada ortada! Profesyonellik sıfır, adres bilgisi sıfır, uluslararası bir havaalanında müşteriye servis hizmeti sıfır!

Bize hikaye anlatmasınlar...

Merhem bulup, önce kendi kellerine sürsünler.

Havaş bedava olacak değil ayrıca! Bu bir paralı hizmettir! Bunu da unutmayalım! Havaalanı şehir merkezi ulaşım imkanları çoktan seçmeli olmalı! ve tercih te müşteriye bırakılmalıdır! Nerde yaşıyoruz engizisyonda mı?

Bu memleket beni artık iyice zıvanadan çıkartmaya başladı!

Özge

T'Pol dedi ki...

Bu mikro reformdan ne kastedildigini cok kaptiramadim ben ama hangi devirde yasiyoruz hakikaten? Tuketiciye her secenek sunulmali. Serbest Piyasa ekonomisinde dogru davranan, hakettigi parayi kazanacaktir. Sahsen, her turlu trafik kuralini hice sayarak arac kullanan taksiciyi de, pis sigara kokan, tangir tungur dokulen, arkasinda ne idugu belirsiz LPG tanki olan taksilere de mahkum olmak istemem. Shuttle servisi neqx'in de dedigi gibi gayet medeni. Arabalar tertemiz yepyeni, soforleri gayet kibar ve duzgun. Aldiklari parayi son kurusuna kadar hak ediyorlar. Havas servisi de bence aldiklari parayla kiyaslaninca gayet mantikli.