Turkiye'de Hakimler Var

Eşini kezzapla yakan polise dokuz yıl hapis

Polis memuru Bülent Cengiz, 12 Ekim 2004'te baba evine sığınan ve barışmaya ikna edemediği eşi Zeynep Cengiz'in yüzüne ve vücuduna kezzap atarak yaktığı gerekçesiyle tutuklandı. Hakkında 11 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Cengiz, 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı ....

HÂKİM KARARA ŞERH KOYDU Mahkeme Başkanı Ahmet Ateş'in itiraz şerhinde ise şöyle denildi: "Zeynep Cengiz'in eşinin görev yerine gitmemesi, eşlerin birbirine karşı göstermeleri gereken dayanışma, yardım ve özveride bulunmamasının sanıkta kızgınlık ve öfke yaratması toplumumuzda bilinen düşünce ve yaşayış tarzına göre beklenen bir durumdur. Bu nedenle de cezasından indirim yapılması gerekir. Bu durum göz önünde bulundurulmasa bile hükmolunan ceza ve tutuklukta geçen süresine göre salıverilmesi gerekir."

2 Yorum Var.:

T'Pol dedi ki...

Rahmetli anneannem "egitim cehalet alir, eseklik baki kalir" derdi. Hukuk okumakla medeni bir insan olunamiyor ki...

Bu adamlarin bu hale gelmesinin en buyuk suclusu once anneleri sonra da kendi erkek cocuklarini da ayni bu kafayla yetistiren esleridir. Bir toplumda kadinlar medenilesmedikce, onlarin yetistirecegi erkeklerden ne bekleyebilirsiniz? Onun icin kadinin egitimi, sosyal hayata ve calisma hayatina katilimi bu kadar onemli. Kendi kuyrugunu yakalamaya calisan kopek misali, kadin okusun, iyi yetissin diyoruz, babalari okutmuyor, evlenip ayni kafada bir adam tarafindan ezilip, suistimal ediliyorlar, kendileri de dogan cocuklarini ayni kafada yetistiriyorlar. Bu kisir dongu nasil kirilir ben bilmiyorum. Bilen varsa beri gelsin.

Dunyalilari anlamak cok zor.

T'Pol

Adsız dedi ki...

Hani töre cinayetlerine ceza indirimi kalkmıştı?

Ülkemizdehukukun zanaati öğretiliyor da galiba unutulan tarafı felsefesi...