Soruyorum, bagis icin en kolay yol banka hesap numaralarina havale yapilmasi midir? Baska yollar yok mudur? Bu diger yollar hakkinda websitelerinde bilgi veremezler mi? Mesela ben bir cek yazip Sosyal Hizmetler Çoçuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Anafartalar Cad. No: 70 Ulus / ANKARA adreslerine yollasam bu ceki bozdurabilirler mi, para ellerine gecebilir mi?
Devlet Nedir UNESCO Nedir Bono Nedir? Reeskont Nedir Enflasyon Nedir Aritmetik Ortalama Nedir Forex Nedir
Ote yandan burada karsilastigimiz problemler girisimciler icin cesitli firsatlar sunuyor. Internet uzerinden Turkiye icerisinde para gondermek (email vasitasiyla, Paypal gibi mesela) mumkun gorunmuyor. Internet bankaciliginin yaygin oldugu Turkiye'de boyle bir bosluk olmasini yadirgadim dogrusu.
Not: Bu yaziyi onlara email ile yollamak istedim ama websitelerinde email adresleri yok, normal mektup mu yazsam acaba?!!
9 Yorum Var.:
Genel Müdüre mail yolla hocam sen de !
http://www.shcek.gov.tr/Kurumsal_Bilgi/Genel_Mudur_ve_Yrd/default.asp
EcoTurca
http://www.shcek.gov.tr/Bagis_ve_Yardimlar/default.asp
Baya bir detay var, sol menude bağışlar ve yardım konusunda...
Japon Yeni bile gönderebiliyorsunuz !
Genel Mudure su mesaji yolladim, bakalim ne tur bir yanit alacagiz.
Merhaba Ismail Bey,
Ekonomi Turk blogumda okuyucularimi kurumunuza bagis yapmalari icin tesvik ediyorum (Blogumuzu gunde ortalama 500 kisi ziyaret ediyor). Bir kac tane okuyucumuz internet uzerinden bankalari araciligiyla (Yapi Kredi Bankasi) havale yaparken problemle karsilastiklarini ve para gonderemediklerini belirttiler. Bagislar ve Yardimlar ile ilgili websayfalarinizi guncelleyip, banka havalesi disinda da alternatifler (Amerika'da olanlar icin Paypal gibi) sunabilirseniz bizlerin isini de kolaylastirmis olursunuz.
Blog gelirlerimizi kimsesiz cocuklarin egitiminde kullanacagimizi acikladik, okuyucularimizdan da kurumunuza bagis yapmalarini istiyoruz, hatta bazi yazilarimizi okuyabilmeleri icin kurumunuza bagis yaptiklarini kanitlamalarini istiyoruz. Internet uzerinden bagis yapilmasini kolaylastiracak teknolojiler kullanmaniz alacaginiz bagislari da daha fazla arttiracaktir diye dusunuyorum.
Saygilarimla
ekonomi turk böylece e-devlet projelerinede el attı :) yakında enerji piyasası ve deri sektörünede bir el atması gerekiyor. bu kurban derileri hakkında zaten yorumda yapılmadı.
Muhtemelen uzun süredir yardim yapan falan olmadigi için ilk soku atlatmalari zaman alabilir. Onlara biraz zaman taniyalim derim.
Içimden ne geçiyor biliyomusun Ekonomix ? Hayirsever okurlarinin da katkilariyla EkonomiTürk'ü 'sosyal yardimlasma vakfina' dönüstürmeye ne dersin ? Bizde hayatimizin geri kalanini bu vakif için belese kalem sallayarak tamamlariz. Dogrusu harika olur !
Turkiye'deki "uzun vade" kavrami 3 ay oldugu icin, kisa ve orta vadede zaten bir vakif gibi hareket ettigimizi soyleyebilirim. Yazarlarimiz bedavaya kalem salliyor, kazandiklarimiz da hayir islerine gidiyor.
Uzun vade ve sonrasi icin soz veremem kendi adima. Gerci planlarim arasinda kimsesiz bir cocugu evlat edinmek de var ama Turkiye'de insanlar buna iyi gozle bakmiyor pek. Parayi denklestirebilirsem (toplam masrafi $250000 civarinda hesapliyorum) yaparim gibime geliyor. Ileride bir ara bu konuya da deginiriz.
Uzun zamandır yardım alamadıkları gibi bir sonuç çıkarmak doğru değil. Son 20 günde 200 bin hit almış bir siteleri var netekim...
Radikal'den Funda Özkan, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfi'nin (TÜSEV)yaptigi bir arastirmayi gündeme tasiyor.
Yapilan tespit su:
'Hayırsever bir toplum olarak çoğunluğumuz (yüzde 87) bireyden bireye, doğuradan bağışı tercih ediyor. Sivil toplum kuruluşlarına ve vakıflara bağışta bulunmak pek akla gelmiyor.'
Peki niye ?
' Bireylerin çoğu, ihtiyaç sahiplerine doğrudan yapılan yardımların amaca ulaşmada en etkin yol olduğuna inanıyor. Katılımcılar, yoksullara yardımı devletin (yüzde 42'i), varlıklı kimselerin (yüzde 29), vatandaşların (yüzde 24) görevi olduğunu düşünürken, sadece yüzde 1.5 yoksullara yardımı sivil toplum kuruluşlarının sorumluluğu olarak görüyor. '
Elbette '10YTL bagisi görünce Çocuk Esirgeme Kurumu soka girecek' derken mübala yapiyordum. Ancak Türk halkinin bu tür kurumlar vasitasiyla hayirseverlik yapmak istemedigi de bir gerçek. Parasini bizzat kendisi kullanmak istiyor. Baskalarinin kendi parasiyla hayir isleri yapmasina sicak bakmiyor. Bu sonuç ekonomix'in daha önce yaptigi tespitlerle tutarli.
Sunu da belirtmekte fayda var: Devlete de rol biçiliyor ama vatandaslarimizda devletin harcamalarinin kendi ceplerinden çikmadigi konusunda yaygin bir inanç var. Türkiye'de çok küçük bir azinlik vergi ödedigi için pek de haksiz sayilmazlar aslinda (dolayli vergiler hariç). Yoksa kendi ceplerine dokundugunu hissetselerdi devlete görev biçmezlerdi .
Yorum Gönder