Suleyman Yasar Yine Iskembeden Sallamis

Suleyman Yasar yine iskembeden sallamis. Turkiye'de gercek anlamiyla ekonomi yazarligi yapan adam sayisi cok fazla degil. Suleyman Yasar ekonomi yazilari yaziyormus gibi yapip politika yazilari yaziyor resmen. Bakin su yazisinda "bir ekonominin sağlıklı büyüyebilmesi için kısa vadede reel faizlerin, diğer bir deyişle "enflasyondan arındırılmış faizlerin" sıfır olması gerekiyor" seklinde kendi iskembesinden urettigi bir vecize sanki bir ekonomik gercekmis gibi okuyuculara sunuyor.

Bir ekonominin saglikli buyuyebilmesi icin reel faizlerin sifir olmasi gerekmiyor. Aksine reel faizlerin sifir olmasi ekonomide ciddi bir problem oldugunun sinyalidir. Normalde Merkez Bankalari piyasalara mudahale ederek reel faizleri sifira indirirler. Yoksa akli basinda olan bir yatirimci gidip de sifir faizle parasini baskasina vermez. Piyasada size sifirdan daha yuksek getiri saglayacak hic mi baska bir yatirim yok? Yoksa vay halimize....

Neyse vaktim cok degerli, ne zamandir burada yazmiyorduk. Yazmis olalim. Hedge funds konusunda yazilar yazdigimiz Insider Monkey sitesine geri donelim.

2 Yorum Var.:

tekeli71 dedi ki...

Neden bu yazarların yazılarını okuyorsunuz anlamıyorum!

Benim okududuğum yazarlar:İnan Doğan,Deniz Gökçe,Uğur Gürses,Erdal Sağlam.Erda gerçek.Burak Saltoğlu

Yıl sonu geliyor,tahminlerinizde bir güncelleme yapmayı düşünmüyormusunuz?

Oguz Erkol dedi ki...

Konuyla ilgili bir de yazı var - http://www.zaman.com/yazar.do?yazarno=1184