David Einhorn Microsoft’ un Yönetiminden Şikayetçi

David Einhorn Microsoft’ un Yönetiminden Şikayetçi

“Microsoft’ un hisseleri hedge fonlar arasında çok meşhurdur. Ve şu an kendilerinin en büyük rakibi olan Apple’a göre bile daha popülerdir. Fon yöneticisi David Einhorn ise Ira Sohn konferanslarında Microsoft’ un şu anki durumunu 3 ana başlıkta açıklamaya çalıştı.

1-Microsoft berbat bir şekilde yönetiliyor,

2-Microsoft R&D üzerine milyarlar heba etti

3-…”


Bill Ackman’ ın Yeni Favori Hisse Senedi Seçimleri

“Bu yılbaşında piyasada doların bollaşmasıyla birlikte hedge fon yöneticileri artık daha iyimser olmaya başladı. Pershin Square fonunun yöneticisi ve bizim de yakından takip ettiğimiz Bill Ackman, Nelson Peltz’ in önerisiyle Family Dolar Stores’ e yatırım yaptı. Biraz geriye dönersek şubat ayında da Nelson, FDO üzerine aktivist bir yatırım yaptığı açıklamasını hatırlarız Nelson’ un hisse başına 60 dolar vermesi şirketin bundan daha değerli olduğu anlamına geliyordu. Bill Ackman ise FDO’ nun piyasada en az 92 dolar civarında değerlenmesi gerektiğini düşünmekle birlikte şu an 55 dolardan işlem gören hisselerin %67 değer artışı potansiyeli de mevcuttur…”


Steve Eisman AON ve Marsh&McLennan’ ı öneriyor

“Steve Eisman, geçenlerde düzenlenen ve ünlü hedge fon yöneticilerinin de katıldığı Ira Sohn konferansında AON ve Marsh&McLennan hisselerini önerdi. Bunun nedeni ise ortalamadan %26 düşüş meydana geldi ayrıca ekonomi normal rayına oturduğunda hisse başına dağıtılan temettülerde de artış meydana gelecektir. Bunları uzun dönem için söyleyebiliriz… “


MBIA Hisselerinin Yükselme Eğilimi Var mı?

“Sabretooth Capital’ in başkanı, Erez Kalir MBIA hisselerinin yükselme eğiliminde olduğunu söyledikten 2 dakika sonra hisseler havaya zıpladı, %2 değer kazandı. Bundan sonra da yükselme beklentilerini geri çevirdi-buna rağmen-. Kalir:” MBIA’ nin risklerini iyi analiz etmişlerdi ve hisselerin fiyatı bu riske fazla gelmişti” Eriz Kalir bu hissenin potansiyelinin altında seyrettiğini ve en az ikiye ya da üçe katlanabileceğini düşünmektedir…”


Chanos’ un Açığa Satış Stratejisi, Yeşil Enerjiyi Açığa Satmak

“Bugünlerde açığa satışın kralı olarak da bilinen Jim Chanos’ un çin hisselerini açığa sattığını yazmıştık. Chanos dün Bloomberg televizyonunda Çin hakkında aslında pek de olumlu düşünmediğini, Çin hisselerinin değer kaybedeceğini söylemişti. Bugün ise Ira Sohn konferansında kendisinin en sevdiği açığa satış fikrini açıkladı: Solar enerji hisselerini açığa satmak…”


Gazeteciler Chanos’ un Çin Hisselerini Açığa Satmasını Anlamıyor

“Jim Chanos Çin’de olduğunu düşündüğü konut balonuna istinaden 18 aydır Çin hisselerini açığa satıyordu. Peki yatırımcıları ve gazetecilerin onun ne yaptığı hakkında bilgi var mıydı? Geçen hafta Jim Chanos CNBC’ e çıktı, ve Steve Liesman ona

“Biraz dürüst ol Jim, senin bahislerin belirli bir yere kadar doğru olmamalı.” Dedi. Biz duyduğumuza inanamadık. Steve Liesman göre biraz akıllı ve mantıklı yorumlar yapan birisi olarak aklımızda yer edindi. Onun bu söylemleri tamamiyle cahilceydi…”

0 Yorum Var.: