Milyarder Carl Icahn Nereye Yatirim Yapiyor?

En sevdigim yatirimcilarin basinda aktif yatirimcilar gelir. Bu kisiler diger fon yoneticileri gibi bir listeden hisse secip beklemezler, duzinelerce hisselere yatirim yapmazlar. Portfoylerinde 10-15 tane hisse olur ve her bir hisseden yukluce alim yaparlar. Alim yaptiktan sonra da bos durmayip gidip sirketin kapisini calip yonetiminde ve stratejisinde degisiklik yapmalarini isterler. Istediklerini almadiklari zaman ise genel kurulda sirkete kendi adamlarini sectirerek veya medya uzerinde sirketin yoneticilerine saldirarak hedeflerine ulasmaya calisirlar.

Yani bu kisiler getirilerini bir bakima ter dokerek elde ederler. Iste bu yontemi kullanarak yatirim yapanlardan bir tanesi, belki de en meshuru, Carl Icahn isimli milyarder kisidir. Nasil milyarder oldugunu soylememe gerek yok sanirim.

Carl Icahn gibi yatirimcilarin pesine takilarak kucuk yatirimcilar da borsa endeksinin uzerinde getiri elde etme sansina sahip olabilirler. Mesela 2010 sonunda Icahn'in portfoyunde bulunan hisseler gecen uc ay icerisinde borsa endeksinin 2.9 puan uzerinde getiri saglamis. Her babayigidin harci degil bu.

Carl Icahn'in portfoyunde hangi hisseler oldugunu merak ediyorsaniz Carl Icahn's Top Stock Picks baslikli yazimizi okumanizi tavsiye ederiz. Okuyun, ogrenin.

0 Yorum Var.: