D.E. Shaw Fonunu Taklit Ederek Yuksek Getiri Elde Etmek

Borsada oynayan oyuncular ortalamada endekslerin altinda performans gosterirler. Cogu insan parasini uzman oldugunu dusundugu yatirim fonu yoneticilerine verir ve bu kisiler de her sene kestikleri %2-3 civarindaki masraf ve komisyonlar neticesinde zengin olurlar. O yuzden cogu yatirimci borsa endeksinin getirisine dahi ulasamaz.

Bu da endeks fonlara olan talebin patlamasina neden oldu son 30 yilda. Hic bir seyden anlamayan yatirimcilar icin gercekten de endeks fonlar yatirim fonlarindan cok daha iyi alternatifler. Ancak bizim bildigimiz cok daha iyi bir yontem var.

Hedge fonlarin yatirim yaptiklari sirketlere yatirim yaparak borsa endeksinin uzerinde getiri saglamak mumkun. Bunun detaylarini simdi burada tartismayacagim. Bir ornek olarak D.E. Shaw hedge fonunun uzun vadeli 30 hisseden olusan pozisyonunu inceledik ve bu yilin ilk 3 ayinda borsa endeksinin tam 2.8 puan uzerinde bir performans gosterdigini belirledik. Bu konu ile ilgili yazimiza D.E. Shaw's Top 30 Long-Term Stock Picks linkinden ulasabilirsiniz.

0 Yorum Var.: