2011 Yilinda En Cok Kazandiracak 10 Hisse

Fortune dergisi bu senenin basinda 2011 yilinda en cok kazandiracak 10 hisse baslikli bir yazi yazmisti. Tahmin edeceginiz uzere bu tur yazilarin temel amaci derginin o sayisini sattirmak. Insanlar yeni yilda yatirim icin hisse ararken bu tur dergilerde cikan yazilari okuyarak karar veriyor bazen. Cogu zaman bu kisilerin bu konudaki yetenegi nedir, gecmiste yaptiklari tahminler ne kadar basarili olmus sorularina da cevap aramiyorlar. Arasalar da bulmasi cok kolay degil zaten.

Biz siradan yatirimci degiliz. Fortune dergisinin bu senenin basinda yaptigi hisse secimlerini inceledik ve senenin basindan bu yana toplam getirilerinin endeks fonlarin 4.8 puan altinda kaldigini tespit ettik. Bu ne demektir anlatalim. Diyelim ki 100 bin dolar paraniz var ve bu 10 hissenin her birine 10 bin dolar koyarak bir portfoy olusturdunuz. Bunu yapmak yerine rastgele 10 tane hisse secseydiniz veya direkt gidip paranizla borsa endeksinin icerisindeki hisselerden almis olsaydiniz bugun $4800 daha fazla paraniz olmus olacakti.

Allahtan parasi olan adamlarin cogu bu dergilere bakarak yatirim yapmiyor. Uc bes kurus parasi olan garibanin da kaybettigi para sermayesi az oldugu icin az oluyor.

Bu konuyla ilgili yazimiza Fortune's Top Ten Picks for 2011 linkinden ulasabilirsiniz.

0 Yorum Var.: